JEDNOSTAVNI RECEPT

Ukusne lazanje koje se ne peku

18.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Tražite recept za brzo i ukusno jelo koje će vas ugrijati nakon što umorni dođete s posla? Probajte napraviti lazanje koje se ne peku u pećnici

Tjestenina je omiljeno jelo mnogima jer se brzo spravlja, a pašu joj razni umaci koje je jednostavno pripremiti. Na sličan način pripremaju se i ove lazanje prema receptu Marija Batalija koje je podijelio s Huffington Postom

Možete koristiti i špagete
Sastojci:

1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 češnja tanko narezanog češnjaka
1 kg rajčica narezanih na sitne kockice
Sol
2 žlice svježe mljevenog crnog papra
1 i pol šalica zelenih maslina
Tjestenina za lazanje
1 šalica svježeg bosiljka
1/2 šalice sitno nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

U veliki lonac za tjesteninu stavite vodu da zavre, a za to vrijeme u većoj tavici popržite češnjak dok ne dobije boju. Dodajte rajčice i njihov sok te kuhajte dok tekućina ne ispari, oko četiri do pet minuta. Zasolite rajčicu jednom žlicom soli i paprom te umiješajte masline. Maknite tavicu s vatre i stavite sa strane.

Kada voda zakipi, lazanje kuhajte jednu minutu manje no što piše na uputama. Taman prije nego je tjestenina kuhana uzmite ¼ šalice vode u kojoj se kuha i dodajte umaku od rajčica.

Ocijedite tjesteninu, stavite u umak pa dodajte bosiljak i peršin. Sve zajedno promiješajte na vatri najviše minutu. Čim maknete lazanje s vatre, poslužite u tanjurima i pospite svježim peršinom.