STARINSKI RECEPT

Jeste li već probali ovako pripremljene špagete?

18.10.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Radite li često tjesteninu i već vam nedostaje neki malo drugačiji recept, evo jednog starinskog primjera porijeklom iz Italije u kojem se nalaze i cijela kuhana jaja

Spisateljica i pobornica uzgoja hrane organskog podrijetla Maria Rodale za Huffington Post otkrila je recept za špagete u umaku od jaja. Inspiraciju je potražila u talijanskoj kuhinji svojih predaka koji su davno prije u mnoga jela stavljali jaja kao nadomjestak za proteine budući da je meso bilo skupo i teže dostupno. Volite li jaja i špagete te sočan okus slanine, vrijedi probati ovaj recept.

U umak idu cijela tvrdo kuhana jaja
Sastojci

200 g slanine
1 staklenka pasirane rajčice
4 do 8 jaja

1 paket špageta

Priprema:

Špagete skuhajte prema uputama ili na način koji najviše volite. Posebno skuhajte jaja, a njihovu količinu odredite prema vlastitom ukusu.

Slaninu narežite na tanke ploškice i pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju, a kad je gotova odlijte gotovu svu mast i dodajte pasiranu rajčicu. Dok to lagano krčka u tavici, ogulite tvrdo kuhana jaja i ubacite u tavicu. Na kraju, idealno bi bilo da dodate i špagete pa sve zajedno promiješate te pustite da odstoji nekoliko minuta kako bi tjestenina upila umak.

Na jelo po želji možete naribati malo sira i staviti papra.