Hrana U CENTRU ZAGREBA

Kafić u kojemu ćete se osjećati kao kod kuće

  • Autor: tportal.hr
  • 18.10.2012 15:15:05
  • 19.6.2012 11:08:47

U samome centru Zagreba svojim izgledom iz mnogih kafića zasigurno se izdvaja kafić Supercaffe čije uređenje interijera čini uspješan spoj modernizma, secesije i art decoa

Nesvakidašnja kavana Supercaffe tematski je podijeljena na dva dijela, gornji koji je zamišljen poput kafića te donji koji je klupski. U ovome kafiću poslužuje se kava domaće proizvodnje koju kuhaju profesionalni baristi. Za zanimljivo uređenje koje se ne viđa tako često u kafićima zaslužan je Nedjeljko Mikec koji je prostor ovoga kafića učinio doista nesvakidašnjim.

Zidove krase zanimljivi i pamtljivi ukrasi. Tako se preko cijelog jednog zida proteže motiv Michelangelove Sikstinske kapele, ali umjesto dodira prstiju, toči se kava. Uređen u tamnijim tonovima smeđe boje, cijeli prostor osvježava upadljivi crvenu kauč te neobične šarene tapete koje se odlično spajaju sa starinskim namještajem i drvenim okvirima za slike.

Kroz cijeli prostor se proteže neodoljivi spoj tradicije i modernog, pa se tako moderni visoki stolovi, šarene tapete i kožni kauči bez problema stapaju u neodoljivu kombinaciju s motivom Michelangelove Sikstinske kapele, starinskim namještajem te stolcima presvučenim sjajnim materijalom, a sve to ispod starinskog ciglenog svoda. Jedan cijeli zid krase drvene ispisane ploče ispod kojih je efektno uređena rasvjeta. Prostor prepun detalja krasi i limeni pregradni zid, a čak i stropne cijevi daju posebnu čar cijelom prostoru.


198802,197038,196779,199313
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više