U CENTRU ZAGREBA

Kafić u kojemu se uspješno sastaju prošlost i sadašnjost

18.10.2012 u 15:16

Bionic
Reading

Smješten u samome centru Zagreba, kafić History, u vlasništvu braće i bivših nogometaša Darija i Josipa Šimića, baš kako i svojim imenom, tako i uređenjem podsjeća na neka davno zaboravljena vremena, uz dozu modernog uređenja

Caffe bar History proteže se čak na 900 četvornih metara raspoređenih na četiri etaže na kojima svatko može pronaći kutak za sebe. Cijeli prostor je uređen u retroklasičnom stilu, s dozom umjetnosti, te se svakako izdvaja iz niza običnih kafića.

Smješten je u staroj jezgri grada, a vanjski izgled kafića u potpunosti je zadržao izvorni izgled, dok se u unutrašnjost neodoljivo isprepliću moderno uređenje, elegancija i prošlost. Poseban pečat interijeru dala je i mlada umjetnica Anita Genc koja je zidove kafića oslikala umjetničkim crtežima poznatih svjetskih znamenitosti i simbola.

U interijeru prevladavaju tonovi smeđe i bež boje te drvetom obloženi zidovi i stubište koji stvaraju toplu i domaću atmosferu. Uz unutarnje četiri razine, tu je i zatvorena grijana terasa čije uređenje u potpunosti odgovara uređenju kafića.

Osim crteža na zidovima, posebnu čar prostoru daju i starinski prozori te cijeli niz detalja na zidovima kao što su slike, satovi i razni ukrasi, a pazilo se i na rasvjetu čiji je raspored odlično pridonio općoj atmosferi.