PROMJENA NA VRHU

Pharrell Williams naslijedit će Virgila Abloha u Louisu Vuittonu

14.02.2023 u 22:00

Bionic
Reading

Iz francuske modna kuća Louis Vuitton objavili su tko će naslijediti Virgila Abloha, prerano preminulog kreativnog direktora za mušku modu, a svoje će prve kreacije prikazati već u lipnju

Glazbenik Pharrell Williams, imenovan je za kreativnog direktora Louis Vuitton muške mode kao nasljednik Virgila Abloha koji je preminuo u dobi od samo 41 godinu.

'Louis Vuitton sa zadovoljstvom predstavlja Pharrella Williamsa kao svog novog kreativnog direktora za mušku modu. Njegova prva kolekcija za Louis Vuitton bit će predstavljena u lipnju tijekom Tjedna muške mode u Parizu', stoji na Instagramu brenda i u priopćenju za javnost što je potvrdilo ranija predviđanja o imenovanju.

NA PARIŠKOM TJEDNU MODE

Modna revija od posebnog značaja: Ovako izgleda posljednja kolekcija Virgila Abloha za Louis Vuitton

Pogledaj galeriju

U nastavku izjave stoji: 'Pharrell Williams je vizionar čija se kreativnost proteže od glazbe pa do umjetnosti i mode - etablirajući se tako kao kulturna globalna ikona u posljednjih dvadeset godina. Način na koji on ruši granice u raznim svjetovima koje istražuje, u skladu je sa statusom Louis Vuittona kao kuće kulture, jačajući vrijednosti inovacije, pionirskog duha i poduzetništva'.

Virgil Abloh, pokojni Vuittonov dizajner, preminuo je 2021. nakon dvogodišnje borbe s rakom. Abloh, kojeg je jako voljela modna industrija, kao i njegovi prijatelji glazbenici, uključujući Kanyea Westa, Drakea, Rihannu, Franka Oceana i druge, preminuo je u studenom 2021. nakon borbe s srčanim angiosarkomom, rijetkim i agresivnim rakom. Imao je samo 41 godinu.

Williams i Abloh bili su prijatelji, te ih je povezivala ljubav prema glazbi i modi. Brojne su zvijezde bile shrvane viješću, a Gigi i Bella Hadid, Kendall Jenner, Hailey Bieber, Naomi Campbell, Serena Williams, Kim Kardashian i drugi nazočili su Ablohovom sprovodu u Chicagu i Vuittonovim modnim revijama s njegovim posljednjim kreacijama predstavljenima u Miamiju i Parizu.

Williams ima mnogo veza s modnom industrijom, prije toga je surađivao s Chanelom, Tiffany & Co., pa čak i Louisom Vuittonom u prošlosti. Ovaj svestrani glazbeni producent nije stranac u modnoj industriji.

Pokrenuo je vlastitu liniju ulične odjeće, Billionaire Boys Club, 2003. godine i surađivao je s nizom brendova uključujući Adidas, Chanel i Tiffany & Co.

Prikladno, u početku se udružio s Louisom Vuittonom, surađujući s tadašnjim dizajnerom Marcom Jacobsom na dvije linije dodataka.