'OSKAR ISTOČNE OBALE'

Zvuči nevjerojatno: Stroga pravila Anne Wintour kojih se moraju pridržavati uzvanici Met Gale

03.05.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Prvi ponedjeljak u svibnju u modnom kalendaru tradicionalno je rezerviran za prestižnu Met Galu, glamurozan bal koji u Muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku godinama organizira glavna urednica američkog izdanja magazina Vogue, Anna Wintour

Ovogodišnji uzvanici takozvanog 'Oskara istočne obale' u ponedjeljak, 6. svibnja, nesumnjivo će uživati u novoj dozi glamura, no postoje određena pravila kojih se svi uzvanici trebaju pridržavati ako žele ostati u dobrim odnosima s najmoćnijom ženom modne industrije.

Od dobnog ograničenja do zabrane korištenja kamere na pametnih telefona, ovih pet striktnih pravila Anne Wintour vrijede za sve uzvanike prestižnog bala Met Gala.

Selfieji strogo zabranjeni

Iako bi mnogi na prvu mogli pomisliti da će uzvanicima Met Gale biti oprošteno snimanje neobičnih fotografija, godine 2015. uredništvo magazina Vogue na čelu s Annom Wintour zabranilo je korištenje društvenih mreža zbog slavnih osoba koje bi većinu večeri mogli provesti na pametnim telefonima.

'Korištenje pametnih telefona za fotografiranje i društvene mreže nije dopušteno u sklopu gala večeri', poručeno je svim uzvanicima, no navedeno pravilo nije spriječilo reality zvijezdu i beauty mogulicu Kylie Jenner da 2017. godine objavi kupaonski selfie s vojskom podjednako slavnih osoba.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

annual bathroom selfie

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)

Dobno ograničenje

Prošle je godine otkriveno kako je Met Gala uvela novo dobno ograničenje koje se odnosi na poznate maloljetne osobe kojima, po novom pravilu, nije dopušten dolazak na svečano događanje.

'Ne mogu ići na Met Galu jer nisam dovoljno stara', izjavila je jednom prilikom 16-godišnja manekenka i plesačica Maddie Ziegler u razgovoru za Hollywood Reporter na pitanje hoće li biti prisutna na prestižnom crvenom tepihu Met Gale.

Iako se u početku sumnjalo kako je novo dobno ograničenje uvedeno zbog prošlogodišnje teme bala 'Nebeska tijela: Modna i katilička imaginacija', glasnogovornik događanja potvrdio je da je odluka donesena jer Met Gala nije prikladno događanje za osobe mlađe od 18 godina.

PARADA GLAMURA I KIČA

Pogledajte sve haljine s najveće modne zabave u godini

Pogledaj galeriju

Zabranjeno pušenje u prostorima muzeja

Godine 2017. slavne osobe poput manekenke Belle Hadid, glumice Dakote Johnson i dizajnera Marca Jacobsa fotografirani su kako uživaju u cigaretama u wc-u njujorškog Metropolitan muzeja za vrijeme održavanja Met Gale.

Iste godine objavljeno je kako su članovi odbora i donatori manifestacije izrazili svoje nezadovoljstvo zbog pušačkih navika gostiju na događanju, a jedan od njih izjavio je kako je riječ o 'nepoštivanju umjetničke zbirke'.

Prema napisima američkog tabloida Page Six, nakon niza pritužbi gosti prošlogodišnjeg izdanja Met Gale bili su pravovremeno obaviješteni kako je 'nezakonito pušiti u muzeju'. Godine 2003. tadašnji gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, zabranio je pušenje u zatvorenim prostorima poput poslovnih zgrada, barova i kazališta.

Peršin, luk i češnjak – namirnice koje Anna Wintour ne podnosi

Nakon hoda na crvenom tepihu, zvjezdani uzvanici Met Gale tradicionalno uživaju u koktelima i svečanoj večeri, a prema napisima The New York Posta, određene namirnice su namjerno izostavljene iz menija na zahtjev svemoćne Anne Wintour.

Bivši zaposlenik modne biblije Vogue izjavio je kako je peršin strogo zabranjen kako bi se izbjegao rizik da ova namirnica neslavno zaglavi u zubima uzvanika.

  • +17
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz peršin namirnice poput luka i češnjaka također se ne poslužuju na događanju kako bi se izbjegao loš zadah, dok se jela poput bruschetta također ne nude gostima kako bi izbjegli mrlje od hrane na ekstravagantnim kreacijama.

Godine 2016. manekenka Karlie Kloss tijekom Met Gale bila je primorana skinuti balsku haljinu i uskočiti u minijaturnu haljinu namijenjenu after partyju nakon što je spomenutu kreaciju uspjela uprljati crnim vinom.

Strog raspored sjedenja

Wintour je vrlo izričita kada je riječ o rasporedu sjedenja uzvanika bala Met Gala. Godine 2016. U dokumentarcu 'The First Monday in May', koji detaljno opisuje svaki detalj pripremanja Met Gale, direktorica posebnih projekata u Vogueu, Sylvana Ward Durrett objasnila je kako se u plan sjedenja uvelike uzima u obzir utjecaj pojedinaca.

RIHANNA

Modna ikona današnjice o čijim se izdanjima ne prestaje govoriti

Pogledaj galeriju

'Velika se pažnja posvećuje o rasporedu sjedenja uzvanika Met Gale', prokomentirala je Ward Durrett u spomenutom dokumentarcu dodajući kako supružnici na Met Gala nikad ne sjede za istim stolom.

'Cijela poanta Met Gale leži u upoznavanju novi ljudi i pokazivanju zainteresiranosti za ono što drugi rade. Koja je svrha da dođeš na događanje na kojem ćeš se isključivo družiti sa svojim suprugom?', objašnjava Sylvana Ward Durett.