NEĆETE VJEROVATI

Zvijezde za koje niste znali da su u Scijentološkoj crkvi

16.04.2014 u 20:32

Bionic
Reading

Poznato je da su strastveni sljedbenici Scijentološke crkve glumci John Travolta i Tom Cruise, ali začudit ćete se kad saznate koje su se holivudske zvijezde pridružile toj popularnoj vjerskoj organizaciji

Jenna Elfman, zvijezda serijala 'Dharma i Greg', odgajana je u katoličkoj vjeri. U scijentologiju ju je uveo njen životni partner Bodhi Elfman te se pridružila njihovoj crkvi nakon što su se vjenčali 1995. Jenna tvrdi da scijentologija nudi odgovore na 'svako pitanje koje ste se ikad sjetili postaviti'.

Elisabeth Moss, slavna po ulozi u serijalu 'Momci s Madisona', pripadnica je Scijentološke crkve. Priznala je da je religija bila uzrok propasti njezinog braka, ali tvrdi da joj scijentologija pruža stabilnost i čini je boljom osobom.

Erika Christensen još je u djetinjstvu bila 'inicirana'. Čak je pohađala i Akademiju Delphi, na kojoj se koriste metodologijom koju je osmislio i razvio 'otac scijentologije', SF pisac Ron L. Hubbard. Svojoj pripadnosti toj religiji pripisuje sve glumačke i životne uspjehe.

Jason Lee, kojeg pamtimo iz filmova Kevina Smitha i sitcoma 'Moje ime je Earl', postao je scijentolog sredinom 90-ih, ali čini se da novopronađena religija nije pozitivno utjecala na njegov ljubavni odnos. Naime, njegova bivša supruga Carmen Llywelyn otvoreno je objasnila da je upravo scijentologija kriva za njihov razvod 2001. godine.



Kirstie Alley
pridružila se organizaciji 1979. U to doba, bila je ovisna o kokainu. Sudeći po obrazloženjima na njihovoj službenoj stranici, glumica bi sigurna dosad već bila mrtva da nije prošla njihov program odvikavanja nazvan Narconon.

Za razliku od brojnih glumaca, koji su se kasnije u životu pridružili scijentologiji, glumac i DJ Danny Masterson, poznat po ulogama u serijalima 'Lude sedamdesete' i 'Men at Work', odrastao je u scijentološkim uvjerenjima. Tvrdi da mu je vjera pomogla očuvati integritet.

Laura Prepon, njegova kolegica iz serijala 'Lude sedamdesete', koja je nedavno oduševila glumeći dilericu u serijalu 'Orange is The New Black', upustila se u vezu s njegovim bratom Christopherom Mastersonom i preobratila se na scijentološku vjeru. Prošle godine, paparazzi su je uslikali kako 'iskustva' dijeli za večerom s najpoznatijim svjetskim scijentologom Tomom Cruiseom

Giovanni Ribisi, zvijezda sitcoma 'Dads', odrastao je u obitelji scijentologa. Njegova sestra Marissa također je u scijentologiji, a udana je za slavnog glazbenika Becka Hansena, koji dijeli njihova uvjerenja.

Juliette Lewis priključila se njihovoj crkvi 1990. Kao i Kirstie Alley, prošla je kroz njihov program odvikavanja od droge. Zvijezda filma 'Natural Born Killers' kaže da zahvaljujući scijentologiji 'više nije zarobljena u bezdanu očaja i apatije'.