TINKY WINKY DOM

Zvijezda Man. Uniteda gradi vilu po uzoru na Teletubbiese

27.01.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville otkrio je svoje planove za izgradnju vile vrijede osam milijuna funti koja jako nalikuje podzemnoj kući u kojoj žive Teletubbiesi

Neville je želio da njegov novi dom u potpunosti bude izgrađen pod zemljom, a lokalno stanovništvo odmah ga je prozvalo Tubbylandom. Ovaj luksuzni ekološki bunker trebao bi se graditi u ruralnom dijelu Lancarhirea.

Gotovo cijela kuća izgradit će se na brežuljku, prema riječima arhitektonskog biroa Make Architects koji stoji iza ovog projekta. Inovativni dizajn trebao bi imati minimalan utjecaj na brežuljke Lancarshirea i bit će rađen po uzoru na neolitske nastambe.

Dizajn podsjeća na svijet, a latice u kojima su određene prostorije izlaze iz kuhinje koja se nalazi u sredini objekta. Svaka latica namijenjena je za odmor, jedenje, zabavu, rad i zabavu. Budući da je Neville poznat po svojom strasti za zaštitom okoliša, kuća će biti u skladu s najnovijom ekotehnologijom.

Kuća će tako imati solarne ploče, turbinu za vjetar i toplinsku pumpu ispod zemlje. Dizajn imanja toliko je napredan da ga britanska vlada želi koristiti kao primjer za sve buduće stambene projekte koji će u potpunosti biti građeni u skladu s očuvanjem okoliša.