ASTRO PROFILIRANJE

Znate li koji su najbolji poslovi za analitične i precizne Djevice?

28.08.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Tipične su Djevice marljive, pedantne i dobro organizirane. Ako nisu na rukovodećoj poziciji suzdržane su i nenametljive, a rad im pruža ispunjenje

Bolje se snalaze u ulozi savjetnika ili pomagača nego nadređenog. Perfekcionisti su koji imaju velika očekivanja od drugih, a najkritičniji su prema sebi. Sljedeća su zanimanja za njih idealna:

Računovođa i knjigovođa

Poznate su po analitičkom umu i spretnosti sa slovima, brojkama i formulama. Uspijevaju u poslovima koji iziskuju računanje, obradu i razvrstavanje podataka. Dobro se snalaze u šumi propisa o porezima i računovodstvu. Njihovom oštrom oku neće promaknuti nijedan detalj.

Nutricionist

Posvećene su brizi o zdravlju, higijeni i prehrani. Budući da smatraju da je za zdrav duh nužno zdravo tijelo, paze što unose u svoj organizam. Posao nutricionista spaja njihove dvije velike ljubavi - pomaganje ljudima i širenje svijesti o zdravoj prehrani.

  • +25
Blake Lively je Djevica, rođena je 25. kolovoza 1987. Izvor: Profimedia / Autor: PHOTO IMAGE PRESS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA / JANET MAYER/STARTRAKSPHOTO.COM / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA

Novinar ili lektor

Precizne, temeljite i konkretne, odlično funkcioniraju u bilo kojoj novinarskoj ulozi, od kolumnista i reportera do urednika. Mogu zablistati i u ostalim medijskim zanimanjima koja zahtijevaju nadarenost za pisanje i poznavanje gramatike, primjerice kao lektori ili redaktori.

Tajnik

Djevice posjeduju izražen smisao za planiranje, organizaciju i koordinaciju. Ne samo što uredno i precizno bilježe sve bitno, nego i dobro pamte. Ljubazne su, uslužne i imaju razvijene komunikacijske vještine pa se sjajno snalaze u ulozi tajnika ili asistenta čiji je posao olakšati život nadređenom.

Domaćica ili spremačica

Poznate su po perfekcionizmu, koji dolazi do izražaja i kada su posrijedi kućanski poslovi. Ne podnose nered pa su iznimno temeljite u čišćenju i pospremanju. Osim toga, organizirane su i marljive pa se lijepo uklapaju u ulogu domaćice ili spremačice u hotelu ili tuđem stanu.

Ostala prikladna zanimanja za Djevicu: liječnik, bolničar, njegovatelj, kritičar, analitičar, ekonomist, matematičar, administrator, krojač, urar