TRI TRIKA

Znate li brze i sigurne načine odmrzavanja hrane?

28.01.2013 u 09:13

Bionic
Reading

Zimi imamo puno manje sezonskih i svježih namirnica da se s guštom vade iz zamrzivača ako smo ih pripremili kroz kasno ljeto i jesen. Ako ste u žurbi i što prije vam treba neka zamrznuta namirnica, pročitajte kako to postići

Zaboravili ste izvaditi meso iz zamrzivača i shvatili ste da ćete zbog toga imati kasni ručak? Nije nužno da na kraju ne napravite sve po planu uz nekoliko trikova o odmrzavanju namirnica koje preporučuju znalci s thekitchn.com

1. Odmrzavanje mesa hladnom vodom

Dakle, postupak je vrlo jednostavan – zamrznuto meso ide pod hladnu vodu. Nemojte ga staviti u zdjelu, već namjestite meso na tanjur, stavite ga u sudoper i pustite da po njemu teče voda. Pomalo ga razdvajate kako se otapa, ako je u komadima. Nikako nemojte koristiti toplu vodu jer će se površina mesa početi termički obrađivati.

2. Ubrzajte odmrzavanje na radnoj površini

Ovaj savjet vrijedi samo ako imate granitne radne površine. Još uvijek nije točno poznato zašto to tako brzo djeluje na odmrzavanje, ali navodno funkcionira. Meso ili neku drugi namirnicu samo treba staviti na radnu površinu i pričekati.

3. Topljenje maslaca

Radite kolač, a zaboravili ste izvaditi maslac iz hladnjaka? Umjesto stavljanja u mikrovalnu ili običnu pećnicu, pametnije je rješenje staviti maslac u posudu kao da ćete ga otopiti na pari. Pomalo ga okrećite da ne omekša samo jedna strana, a na taj ćete način prije imati omekšani maslac za kremu ili za što je već potreban.