JER ONE TO ZASLUŽUJU

Žene očekuju da muškarci financiraju prvi spoj

23.03.2011 u 09:56

Bionic
Reading

Privlačne žene očekuju da muškarac plati večeru na koju ih je pozvao, jer one to zaslužuju, otkriva najnovije istraživanje

Prije izlaska na spoj provela je sate i sate uređujući kosu, šminkajući se, kupujući odjeću i sređujući nokte. Jedini način na koji joj se muškarac može odužiti jest da plati večeru. Privlačne žene ne žele podijeliti troškove večere na prvom spoju, pokazuje istraživanje, uopće ih ne brine koliki je iznos računa. Smatra se da vjeruju da muškarac zapravo plaća uživanje u njihovu društvu, kažu znanstvenici sa Sveučilišta St. Andrews.

Do zanimljivih otkrića znanstvenici su došli istraživanjem u kojemu je sudjelovalo 416 žena i muškaraca. Ispitanici su ocjenjivali jedni druge što se tiče privlačnosti te su odgovarali na pitanja o potencijalnim spojevima. Poseban je naglasak stavljen na plaćanje računa za večeru. Ispitanicima su ponuđene opcije da muškarac plati večeru, da žena plati večeru ili da podijele račun.

Analiza odgovora otkrila je da privlačne žene najrjeđe žele sudjelovati u dijeljenju troškova. I privlačni muškarci smatrali su da su oni ti koji trebaju platiti večeru u cijelosti. 'Privlačne žene doslovno donose mnogo toga na stol i očekuju da druga osoba cijeni to te plati račun', pojasnio je Michael Stirrat koji je radio na istraživanju. Znanstvenici smatraju da žene takvim ponašanjem na neki način žele obavezati muškarca da uloži nešto u zajedničku budućnost.