ŽUŽI JELINEK:

Žene, muškarci obožavaju komplimente!

10.05.2013 u 12:23

  • +2

Žuži Jelinek predstavila novu knjigu

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Žuži Jelinek, naša poznata modna kreatorica, stilistica i kolumnistica Glorije, predstavila je svoju novu, desetu knjigu pod nazivom 'Živjeli muškarci'

Žuži (92) je knjigu predstavila u u Židovskoj općini u Zagrebu, a u svom nam je stilu dala i jedan savjet. 'Žene, ne zaboravite jedno. Muškarci obožavaju komplimente. Uvijek im govorite da su lijepi, mladi, a najbolji će im kompliment biti ako im kažete da nikad niste imali boljeg ljubavnika', rekla je Žuži Jelinek.

Predstavljanju nove knjige, koju je objavila izdavačka kuća Znanje, prisustvovala je i njezina prijateljica Tereza Kesovija (74), koja joj je i zapjevala, a nastupila je i Jadranka Gračan u pratnji Ive Rajića i Davora Šterna na klaviru.

Glavna urednica Glorije Dubravka Tomeković Aralica rekla je da uskoro očekuje i Žužinu jedanaestu knjigu s obzirom na to da, kazala je, Žuži zrači energijom i optimizmom na kojima joj zavide puno mlađi članovi redakcije Glorije.
Budući da Gloria iduće godine obilježava dvadesetu obljetnicu izlaženja, dodala je da je Žuži njihova institucija od prvog broja.

U novoj knjizi autorice, koja posljednjih dvadeset godina piše o muško-ženskim odnosima i seksu, objavljeno je njezinih 55 kolumni.

Žuži je zamislila da ova knjiga ne bude samo puki zbir njezinih kolumni tiskanih u Gloriji. Željela je da naslovi otkrivaju njezin stav kako ona doživljava muškarce i što misli o njima. To je žena koja govori da 'Samo uz sretnoga muškarca, može biti i sretna žena', a o 'Čarima zabranjene ljubavi' ima jasan stav. U odabiru tema zalaže se za sve aspekte koji mogu odrediti odnose muškaraca prema ženama, ali i obratno. A svaka tema potkrijepljena je činjenicama, doživljajima, vlastitima ili onih o kojima piše. Njezina je snaga u iskrenosti, ona piše o onome što se mnogi ne usude ni pomisliti. Osim ljubavi i seksa koji je ponajviše zaokupljaju, ona govori i o svakodnevnim problemima, o osobnoj higijeni, o zdravstvenom odgoju, o odnosu prema novcu… Da je na pravome putu u svojim savjetima, potvrđuju brojna pisma i komentari njezinih čitateljica, ali i čitatelja, za koje se u ovoj knjizi posebno zalaže.

'Svijet bez muškaraca bio bi dosadan, besmislen i neizdrživ. Živjeli muškarci!', rekla je Žuži Jelinek.

'Sa Žuži se ne moramo u svemu složiti, ali sigurno je jedno - ona ne govori napamet. Sve što tvrdi, govori iskreno i na temelju vlastitog iskustva, a kada govori ili piše o sebi, čini to bez ikakvih ograda, za nju nema tabu tema, stoga vjerujem kako će svatko od čitatelja u ovoj knjizi naći nešto gdje će prepoznati sebe', kazala je urednica knjige Ivanka Vranković

Rijetke su osobe koji nas tako snažno oduševljavaju svojom životnom energijom kao što to već godinama čini Žuži. Kao izdavaču, osobita mi je čast da je jubilarna deseta knjiga Žuži Jelinek objavljena u našoj kući', zaključio je direktor Znanja Zvonimir Čimić.