CADILLAC ATS COUPE

Želite li ovaj američki kupe u Europi?

15.01.2014 u 17:41

Cadillac ATS

Izvor: Promo fotografije / Autor: cadillac

Bionic
Reading

Američki automobilski entuzijasti zavide Europljanima na automobilima budući da mnogi automobili sa Starog kontinenta nikad ne dođu do tržišta SAD-a. Kako stvari stoje, dolazi vrijeme za promjenu uloga

Dobro, sumnjamo da ćemo se tako skoro htjeti mijenjati s Amerikancima, no činjenica jest da iz godine u godinu proizvođači iz SAD-a nude sve više automobila koje želimo vidjeti i s ove strane Atlantika.

Jedan od ovih automobila je i novi Cadillac ATS Coupe, predstavljen na ovogodišnjem sajmu u Detroitu. ATS se već izrađuje u limuzinskoj izvedbi, a razvijen je kao direktni suparnik europskom premium trojicu - BMW-u serije 4, Audiju A5 i Mercedesu C-klase Coupe.

To znači da se pod poklopcem nalaze dvolitreni turbobenzinski četverocilindraš sa 272 KS i 400 Nm, atmosferski 2.5-četverocilindraš i 3.6-litreni atmosferski V6 sa 321 KS i 373 Nm.

Dizelaša, nažalost nema, niti će biti u ponudi. Standardno je za prijenos na stražnje ili sve kotače zadužen šesterostupanjski automatik, no na četverocilindričnom turbaku moguće je dobiti i šesterostupanjski ručni mjenjač. Tako opremljenom za sprint do 100 km/h potrebno mu je manje od šest sekundi.

Jesmo li spomenuli da dolazi s magnetnim ovjesom?

Automobil u prodaju kreće na ljeto po zasad nedefiniranoj cijeni, a u anketi nam odgovorite biste li ga voljeli vidjeti i na našim cestama.