brzo i fino

Zdravlje na tanjuru: Topla i fina juha od povrća idealna je za prohladne jesenske dane

11.11.2021 u 11:16

Bionic
Reading

Topla, ukusna juha savršeno je jelo za prohladne jesenske dane. Ovaj super hranjiv recept brzo će vas ukusno zagrijati

Juhe su sjajan način da bez puno kuhanja i kompliciranja na stolu imate zdrav i ukusan obrok. Osim toga, mogućnosti kombiniranja u doista brojne. Ovog puta uživajte u okusu i mirisu povrtne juhe koja pršti energijom, aromama i zdravljem.

Potrebni sastojci:

  • 150 g bundeve
  • 200 g listova blitve plus stabljike
  • 200 g kuhane leće
  • 1 vlasac
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 svježi đumbir
  • Prstohvat kurkume
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Bundevu ogulite i spiralizatorom narezati na tanke trakice.

Listove blitve nasjeckajte na jako sitne trakice, a stabljike nasjeckajte na komadiće.

Vlasac nasjeckajte na trakice.

U lonac ulijte malo ulja, stavite na vatru i dodajte vlasac, tikvu te listove i stabljike blitve.

Pirjajte nekoliko minuta te začinite solju i paprom.

Naribajte svježi đumbir i dodajte kurkume po ukusu.

Dodajte kuhanu leću i sve podlijete povrtnim temeljcem.

Kuhajte 15-20 minuta.

Vruću juhu poslužite u zdjelicama ili dubokim tanjurima i uživajte.