IZBJEGAVAJTE JE

Zbog ovakve odjeće izgledate 10 godina starije

20.12.2013 u 08:48

Bionic
Reading

Odijevati se u skladu s godinama ponekad zna biti poprilično zahtjevno. A neki tako udobni i omiljeni komadi mogu vas u trenutku postarati

Iako su nježne pastelne boje uvijek 'in', budite na oprezu jer s njima možete izgledati 'iscrpljeno i isprano'. Ukoliko teško u garderobu unosite boje, držite se provjerenih tonova tamnocrvene, smaragdno zelene, safirno plave. Takve boje održavat će živost i učiniti vaš izgled puno atraktivnijim.

Evo još nekih pravila kojih se trebate držati, jer upravo su ovo komadi koji vas postaraju za nekoliko godina.

Krivi grudnjak
Zanimljivo, nedavno istraživanje pokazalo je kako 85 posto žena nosi krivi grudnjak. Pravi grudnjak podignut će grudi i napraviti dekolte. Laska silueti, a sve što odjenete pristajat će vam puno bolje.

Široke kapri hlače
Tko još ne voli kapri hlače? Funkcionalne su i udobne. No ugledajte se na stil Audrey Hepburn ili Jackie O. koje su nosile elegantne uže kapri hlače. Široke hlače dugačkih nogavica također laskaju figuri, no kraće široke hlače učinit će vas zdepastijima i sigurno dodati koju godinu. Ukoliko volite kraće hlače, probajte hlače do gležnja koje prate liniju tijela i malo su užeg kroja.


Veste na kopčanje
I ovaj odjevni predmet funkcionalan je, lagan za nošenje i kombiniranje i još pokriva ruke. No zašto ne biste probali nešto malo drugačije? Umjesto klasične veste odjenite neku malo asimetričnu, širu, ili jednostavno podignite malo rukave i nosite ih na šik način. I svakako izbacite taj šal koji ste savršeno sparili s vestom.

Materijali od džerseja
Mekana odjeća od džerseja udobna je i prihvatljiva. No ukoliko se spremate za neku specijalnu prigodu, izbjegavajte ovu mekanu tkaninu koja prirodno pada uz tijelo i naglašava sve mane. Umjesto nje birajte malo jače taknine koje su strukturom pogodnije za sakriti nedostatke.

Crne hlače koje stalno nosite
Kombinacije u kojima su osnova crne hlače mogu djelovati zbilja elegantno, no s njima je i vrlo lako pogriješiti, pa vas mogu postarati da toga niste ni svjesni. I crne suknje, A-kroja ili pak 'olovka'-kroja, također su udobne, a u ponudi su više no ikada, stoga su dobra alternativa crnim hlačama. U njima ćete, ukoliko ih pametno kombinirate, izgledati mlađe i svježije.

Previše udobne cipele s debelim potplatima
S malo robusnijim cipelama, u čiju kvalitetu i udobnost nimalo ne sumnjamo, za vizualni dojam nismo baš sigurni. Naime, te su cipele siguran način da si dodate koju godinu. Zašto ne biste ipak probali one s malom petom koja je, osim što bolje izgleda, dobra i za držanje i kralježnicu.

Pomalo 'bapske' naočale
Kad je riječ o modi, male stvari učinit će svaki outfit posebnim ili će ga srozati i učiniti očajnim. Stoga umjesto, kolokvijalno rečeno, 'bapskih debelih okvira', birajte tanje trendi okvire za naočale, više Hemingway style.

Nedostatak elektroničkog accessorizea
Smartphonei, tableti toliko su postali sastavni dio outfita da se čak i maskice usklađuju s odjećom. Neka vaši elektronički uređaji govore o vašoj osobnosti i stilu. Kupite trendi masku i pokažite da ste još uvijek 'in' i mladi.