ZANIMLJIV SPOJ

Zavirite u urbano uređen pub u centru Zagreba

04.02.2013 u 09:16

Bionic
Reading

Smješten u uskom centru grada, Ožujsko Pub predstavlja spoj suvremene arhitekture i starog zdanja koje su odlično uklapa u staru jezgru Zagreba

Ožujsko Pub, koji zasigurno privlači sve ljubitelje piva, smjestio se u samom centru Zagreba, točnije na uglu Tkalčićeve i Skalinske ulice. Na 200 kvadrata unutrašnjeg prostora te 100 kvadrata terase predstavlja dobar spoj elemenata suvremene arhitekture te povijesnih obilježja zagrebačke gornjogradske arhitekture.

Uz ugodan ambijent, domaće zalogaje, glazbena događanja i, naravno, pivo, ovaj zagrebački kafić privlači one željne zabave. Jednostavno uređen interijer djeluje toplo i daje dojam domaće atmosfere, a prevladavajuće boje, žuta i smeđa, nadopunjuju taj ugođaj.

Najupečatljiviji dijelovi puba svakako su šank s dojmljivom rasvjetom te obrisima grada u kontrastnoj boji. Međutim, ne može se ne spomenuti i grafički crtež grada na zidu koji ovaj pub transformiraju u pivnicu iz davne prošlosti. Živost i energičnost daje zid u potpunosti prekriven natpisima sa slovima u zlatnoj boji, a dašak prošlosti posebice je naglašen lučnim stropovima djelomično prekrivenim ciglama te lusterima koji neodoljivo podsjećaju na starinske svijećnjake.