Praktično i chic

Zavirite u novu Ikeinu kolekciju: Prave ljetne poslastice za sve ljubitelje lijepih interijera i još boljeg dizajna

04.06.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Ikeina ljetna kolekcija Lokalt rezultat je suradnje sa suvremenim lokalnim dizajnerima iz Ammana, Delhija, Bangkoka te dizajnera tvrtke. Riječ je o živahnoj kolekciji ručno izrađenog tekstila i keramičkih predmeta koja objedinjuje lokalne tradicije izrade rukotvorina

Lokalt je kolekcija s modernim i izražajnim stavom o tradicionalnom ručnom radu. Puna je neobičnih detalja koji pričaju priče s mjesta na kojima su proizvodi proizvedeni. Keramika odaje počast tajlandskom načinu posluživanja hrane, svakodnevni život u Amanu nazire se u kućnom tekstilu, a izražajni oblici presvlaka za jastuke i prostirki nadahnuti su indijskim naslijeđem. Svaka jastučnica, tepih, košara ili zdjela doprinosi ravnopravnosti, uključivosti i boljim životnim prilikama na područjima gdje je to najpotrebnije.

Kad se ljeto primakne svom kraju i prikrade nam se jesen, osjećamo potrebu ponijeti neke od tih posljednjih zraka sunca kući. Bogate zemljane boje, rustikalni prirodni materijali, kao i modularni elegantni oblici i kromirani naglasci obilježavaju trendove ove sezone. Ako se dobro kombiniraju, pretvorit će vaš dom u utočište udobnosti. To omogućuju elementi poput prostirki, jastuka i navlaka nadahnutih tradicionalnim dizajnom i talijanskim modernističkim pristupom oblikovanju modularnih ormarića, elegantnih okvira kreveta i minimalne dodatne opreme. Uz suncem izblijedjele boje Marakeša i čiste linije Milana, jesen je sva u stvaranju toplog privlačnog prostora s modernim primjesama.

  • +30
Ikeina ljetna kolekcija Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Možda ružičasta nije prva jesenske boja koja će vam pasti na pamet, ali doza tople ružičaste može doista uvelike podići energiju u tvojem domu. Više od statement komada, prekrivač Hillegard priča jedinstvenu priču. Kao dio dugoročnog partnerstva sa socijalnim poduzećem Rangsutrom, svaki ovaj prekrivač ručno su tkali vješti obrtnici u Indiji. Obrtnici su uglavnom žene i većina njih su dioničari tvrtke koja osnažuje i podupire dugoročne egzistencije, posebno za one iz ruralnih područja.

Bilo samostalno ili u kombinaciji, svaki Baggebo komad je visokofunkcionalan s pametnim rješenjima za pohranu integriranima u dizajn. Staklena vrata omogućuju da na najljepši način prikažemo suvenire ili svoj najcjenjeniji kristal. Najbolji dio - neće vas koštati pravo bogatstvo da ostvarite ovaj istančani milanski izgled.

Muku mučite s prostorom? Tu je Blakullen tapecirani okvir kreveta. Dovoljno je prostran da se preko noći na njemu gosti mogu odmoriti, a jednostavno se može prometnuti u mjesto za dnevnu aktivnost, poput kutka za čitanje. Prvi u svojoj vrsti, ovaj okvir s jednim krevetom redefinira nišu aranžmana za spavanje u malom prostoru i također može biti izvrstan krevet za goste.

Oprostite se od ljeta i pripremite se za jesen s hladnim indigo naglascima. Tegle za svijeće Dromsk dolaze u prekrasnim kamenim zdjelama s jedinstvenim indigo uzorkom kao rezultat reaktivnog ostakljenja.