OBILNA KLOPA I SUPER PIVO

Zašto je ova pivnica mjesto iz snova?

16.09.2013 u 10:25

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne, hrvatska metropola ima svega dvije prave pivnice, odnosno restorana u kojima se prodaje u njima skuhano domaće originalno pivo! Jedna od njih je Pivnica Zlatni medo na križanju Savske i Vukovarske ulice, a danas pričamo o onoj koja se nalazi iza stadiona NK Zagreb, legendarnom, nenadmašnom Medvedgradu

Pivnica Medvedgrad jedna je od triju franšiza u vlasništvu obitelji Navuković koja je donedavno u biti držala i kultnu poziciju na kojoj je danas konkurencija, ali da vas ne zbune svi ti silni medvjedi, pozabavimo se mi hranom i pivom.

Svaki pravi pivopija, pogotovo oni koji dolaze iz Srednje Europe ili iz Ujedinjenog Kraljevstva dobro znaju koje su prednosti kvalitetnih lokalnih pivnica/pivovara, i točno znaju kakvoj atmosferi teže. Dakle, ako ne volite puno ljudi, smijeh, živu glazbu i obilje teške, masne hrane – Medvedgrad definitivno nije za vas. U svakom drugom slučaju, ako ste skloni opuštanju, dugom guštanju i osluškivanju pulsa grada u kojem se nalazite, jednostavno ste na savršenome mjestu.

Najveća prednost Medvedgrada je, uz lokaciju na potpuno mirnom mjestu, divan hlad golemih stabala - njihovo pivo. Svijetlo, tamno, rezano, specijalno jako, pšenično i sezonsko od višnje, njihovi su brendovi za koje se čuje i dalje od granica Lijepe Naše. Slobodno pogledajte ocjene na najpopularnijem svjetskom siteu za pivoljupce www.ratebeer.com, i uvjerite se kakav vas nektar očekuje u centru Zagreba.

Hrana je, već spomenusmo, takva da savršeno prati delicije koje ćete dobiti u krigli. Uz nepasterizirano i nefiltrirano, dakle – najbolje pivo, najbolje idu plodovi tora, odnosno mesni specijaliteti. Uz već klasične ćevape i pljeskavice, drugo miješano meso sa žara, tu su još i koljenice i bunceki praćeni vrhunskim prilozima kao gravče na tavče, poveće sa žara, i možda najbolje u gradu – pečene police od krumpira. Naravno, tu su i nezaobilazne pivske kiflice i čvarkuše, a ni vegetarijanci neće otići praznog želuca. Uglavnom, ako ste se zaželjeli prave, jake, obilne klope – Medvedgrad je mjesto iz snova.

Meni Festivala okusa P
ivnice Medvedgrad s festivalskom ulaznicom dostupan po cijeni od svega 70 kuna, sastoji se od tradicionalne zagorske krumpir juhe, kiflice i čvarkuše te pisanice Stubica – svinjskih medaljona punjenih suhim šljivama u umaku s domaćim njokima. Uz miješanu salatu, na kraju se zasladite štrudlom od jabuka. Ako ste dovoljno hrabri, isprobajte sva piva s repertoara, ako ne, a barem trgnite još jednu domaću pivicu za kraj i – kući pjevajući!