TEŠKA ODLUKA OD PRIJE PET GODINA

Zašto je Mirjana Hrga dala otkaz na televiziji?

11.07.2013 u 12:05

Bionic
Reading

Mirjana Hrga progovorila je zašto je 2008. otišla s televizije, kako se nosi s razvodom te kako gleda na aktualne napise o razvodu

Novinarka Al Jazeere Balkans Mirjana Hrgaunatoč privatnim problemima, bacila se na posao, tako je nedavno završila tečaj za ratne izvjestitelje.

'Trčati pod pancirkom podrazumijeva određenu formu. Za preživljavanje postoje određene stvari koje treba znati, od toga koja vrsta metka stvara kakvu vrstu ozljede, vrste oružja, domete, zonu opasnosti… Međutim, pribranost, intuicija i sreća po mom su slučaju ključne', rekla je Mirjana Hrga za Reflektor koja je objasnila zašto je 2008. dala otkaz na televiziji.

'Godine 2008. dala sam otkaz na televiziji jer nisam željela sudjelovati u podmetanju sadržaja, podilaženju gledateljima samo s jednim jedinim ciljem – da gledanost svako jutro u izvještajima bude veća i da proporcionalno tome raste broj reklama. Gledatelje tako nije teško zatupiti', rekla je za Reflektor Mirjana Hrga kojoj nije lako čitati napise o razvodu.

'Nije ugodno čitati o sebi, ali razumijem da sam neka vrsta javne osobe. To je kao da se političar naljuti jer pratim sjednicu Vlade na kojoj će biti izglasane nepopularne odluke. Jedna vrsta medija živi od takvih privatnih priča i mi na to moramo računati. Kad je najteže, tješim se onom 'Svakog čuda tri dana dosta'. Proći će i to', dodala je Mirjana.