bezvremenski kroj

Zarine police skrivaju predivnu haljinu: Ovaj model odolijeva svim trendovima

23.05.2023 u 11:01

  • +3

Zara haljina

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Proljeće i ljeto predstavljaju sezonu najljepših haljina, a na Zarine police stigla je pravi modni bombon. Riječ je haljini boje manga s Bardot izrezom, jednim od najlaskavijih i najaktualnijih, koji ovu kreaciji čini idealnom za brojne prilike

I dok su neki trendovi prolazni i na modnoj sceni se zadrže teko koju sezonu (ako ne i kraće), neki uspješno odolijevaju promjenama i vremenu. Među te bezvremenske trendove svakako se ubraja Bardot dekolte, poznat po svojoj senzualnosti bez žrtvovanja elegancije kojom odiše.

Podrijetlo ove vrste dekoltea seže u pedesete godine prošlog stoljeća, a ime je dobio po poznatoj francuskoj glumici Brigitte Bardot, koja je postala simbolom ljepote i mode tog desetljeća. Bilo je to vrijeme kad je francuski dizajner Jacques Esterel dizajnirao haljinu sa širokim i pravokutnim izrezom, koji je ostavljao gola ramena i isticao ženstvenost i eleganciju. Ovaj stil dekoltea, koji se protezao preko ramena i često otkrivao dio ključne kosti, postao je prepoznatljivo obilježje Brigitte Bardot, ali i sam po sebi modni trend.

Kako je Brigitteina slava rasla na filmu, tako je i ona postala i ikona stila, a Bardot dekolte brzo je postao slavan. Žene diljem svijeta nastojale su oponašati njezin izgled, a dizajneri su počeli uključivati ​​ovaj tip dekoltea u svoje kolekcije. U 1960-ima, Bardot dekolte postao je sastavni dio mode, korišten na haljinama, bluzama i topovima.

Tijekom godina mnoge su slavne dame nosile haljine s ovim dekolteom. Kultna glumica Audrey Hepburn također ga je uklopila u nekoliko svojih odjevnih kombinacija, a ikone stila ovaj tip dekoltea učinile su najpopularnijim i također jednim od najlaskavijih.

Stoga ne iznenađuje da je laskava haljina čim je stigla na police Zare privukla pažnju, a modne zaljubljenice locirale su je poput vrijednog modnog dragulja. Riječ je o midi haljina izrađenoj u prekrasnom, mango žutom pletivu. Jedan od najkarakterističnijih elemenata ovog modnog komada je Bardot izrez koji, uz kratke rukave, ostavlja remena golima. Ovaj model idealan je izbor odlazak na ljetna vjenčanja, a uz dodatak zlatnih sandala i maksi naušnica u trend oka imat ćete stajling 'za čistu desetku'.