DRŽITE SE OVIH PRAVILA

Zanima vas kako pronaći idealne traperice ovisno o vašoj građi tijela? Evo koji modeli će vam najbolje pristajati

19.02.2021 u 08:54

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za savršenim trapericama koje će najbolje pristajati vašoj tjelesnoj građi, a istovremeno želite biti u skladu s trendovima, ovi zlata vrijedni savjeti doći će vam kao naručeni

Za mnoge od nas skinny traperice su bile važan, ako ne i najvažniji komad garderobe koji je obilježio proteklo desetljeće, no činjenica je da ovaj kroj polako odlazi u zaborav. Tijekom pandemije rast popularnosti doživjeli su udobniji modeli traperica širih krojeva, što pokazuju i statistike.

Prema izvješću modne tražilice Lyst, potražnja za vrećastim i opuštenim modelima traperica od početka godine skočila je za 86 posto. Jednaku popularnost uživaju i traperice širokih nogavica čija je potražnja porasla 84 posto, a najtraženiji modeli nose potpis brendova Weekday, & Other Stories i Rag & Bone.

Upravo zato nas je zanimalo kako odabrati traperice koje će savršeno pristajati figuri. Sigurni smo kako isto zanima sve žene koje uskoro planiraju obnoviti svoju kolekciju traperica, a nisu sigurne koje će im model najbolje pristajati.

U nastavku saznajte koji model traperica će najbolje pristajati vašoj građi tijela.

Trokut

Trokutastoj ili kruškastoj građi pripadaju sve osobe kojima su kukovi i bokovi širi od poprsja i ramena. Kod ove tjelesne građe važno je da svome tijelu pomoću stajlinga osigurate ravnotežu. Birajte bootcut traperice ili trapezice kako biste ujednačili bokove. Također izbjegavajte traperice koje u području bokova imaju bilo kakve detalje poput izvezenih motiva, džepova ili patentnih zatvarača. Što su vaši bokovi širi, birajte traperice što širih nogavica pri dnu.

Atletska građa

Atletsku ili pravokutnu građu imaju sve one žene koje su u pravilu vitke, no nemaju naglašen struk, odnosno struk je gotovo u ravnini s bokovima i ramenima. Boyfriend traperice najbolje pristaju ovoj tjelesnoj građi jer sjedaju nisko na bokovima i ležerno prate linije nogu.

Dugačak trup, kratke noge

Ukoliko imate dugačak trup, a kratke noge, želite stvoriti iluziju dužih nogu. To je najlakše postići pomoću traperica visokog struka kojih trenutno ima u izobilju jer je niski struk davnih dana izašao iz mode. Odaberite traperice ravnog kroja koje su pri dnu malo više rezane kako bi se vidio gležanj. To će vaše noge vizualno produžiti za nekoliko centimetara.

Obrnuti trokut

Ova je tjelesna građa, potpuno logično, suprotna trokutastoj. Ako imate široka ramena i uske bokove, želite svoje bokove učiniti širima nego što zapravo jesu, a ramena mrvicu suziti, kako biste postigli što ženstveniju figuru. Ukoliko nemate problema s viškom kilograma, možete slobodno odabrati sužene ili 'mamine' traperice, no najsigurniji odabir su crop traperice širokih nogavica poput ovih s potpisom brenda & Other Stories.

Pješčani sat

Ako ste jedna od sretnica koje imaju figuru pješčanog sata, to znači da ste obdareni skladnim poprsjem i bokovima i ne trebate tragati za odjećom koja će nadomjestiti ravnotežu koju već posjedujete. Ovoj tjelesnoj građi najbolje će pristajati bootcut traperice koje se pri dnu lagano šire. Ovaj je model traperica bio posebno popularan 90-ih godina prošlog stoljeća, no noviji modeli imaju visoko rezane nogavice koje ističu gležanj i samim time ljepše izgledaju na tijelu.

Kratak trup, duge noge

Ukoliko se prepoznajete u ovom podnaslovu, onda tijekom šopinga svoju pažnju trebate usmjeriti na traperice srednje visokog struka koje će prikriti trbuščić te su samim time udobne za nošenje, ali neće odrezati vaš već dovoljno kratak torzo.

Okrugla građa

Traperice ravnih nogavica najbolje će pristajati osobama punije tjelesne građe, posebno u predjelu trbuha, jer vizualno smanjuju omjer nogu i struka. Također odaberite crop model koji će vizualno produžiti noge dok će traperice srednje visokog struka odsjeći trup u njegovu najširem dijelu.

  • +88
Traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije