Strossmayerov trg

Zagreb Burger Festival nudi sedamdesetak vrsta burgera i po prvi put sočne steakove

13.09.2019 u 01:14

Bionic
Reading

Na Strossmayerovu trgu u Zagrebu do 22. rujna održava se Zagreb Burger Festival koji Zagrepčanima i njihovim gostima nudi sedamdesetak vrsta burgera te prvi put i sočni steakovi

'Jedanaest dana ukusne&glazbene zabave, sedamdesetak vrsta burgera, dvadeset vrsnih burgerskih meštara, originalne slastice i prštava vibra očekuju posjetitelje Zagreb Burger Festivala powered by TABASCO® od 12. do 22. rujna na zagrebačkome Strossmayerovom trgu. Mnogi chefovi, među kojima i Marko Palfi, Mario Mihelj, Marin Medak i Mate Janković pripremaju prave poslastice', poručili su organizatori u četvrtak na konferenciji za novinare.

Najavljuju da će posjetitelji moći birati lovačke, vege, beyond i latino okuse te mesne klasike s dodatkom alkohola, a prvi put i sočne steakove.

'The Garden Bar&Kitchen i Good Food razmazit će sve koji vole nove okuse s velikim svjetskim hitom - beyond burgerom, slovenski Lars&Sven i najbrža burger ruka pripremaju mesne varijante i posebne menije za djecu, siroljupci će sigurno zastati kod kućice Raclette Burgers&Fries, ljubitelje klasičnog roštilja čekaju Bistro Grill Deno, Maredo Grill i Špiro, a TABASCO® Burger Bar i Mate Janković pronašli su inspiraciju za burgere u jednom filmu.'

Na Zagreb Burger Festivalu su i prošlogodišnji nagrađeni The Burger bar, Kascheta i Đurina Hiža.

Ljubitelje latino okusa očekuju specijaliteti El Tora, Submarine Burger dovodi Obelixa s kruškom i tartufima, a tu je i Rougemarin s premijernim spare ribs burgerom. Prvi put na taj su festival stigli i Brewbites s američkim okusima, Barcode Mitra s vege ponudom, riječki Torpedo Burger, osječki American bar Dollar i Bread Club.

Organizatori tvrde kako gurmani neće propustiti ni sočni steak BarBaQ i Reshetka by Đurina Hiža, a ljubitelji umaka svog će favorita potražiti u TABASCO® FAN SHOP-u.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Posjetitelje očekuju i 'tekući užici' - cocktail i whiskey barovi te Rakijarnica, koji već pripremaju maštovita pića, a Marin Nekić u Jamnica Cocktail Trucku miješa još neviđene okuse. Ljubitelje piva očekuje posebno osmišljeno osvježavajuće pivo Helles Lager mekog i krušnog sladnog profila uz notu iz The Garden Brewery. Najveći svjetski pivski klub Beer52 nedavno ju je, u oštroj konkurenciji vodećih europskih pivovara, proglasio najboljom pivovarom u Europskoj uniji.

Organizatori ističu da Le kolač priprema pravu slatku rapsodiju u devet okusa. 

Djecu očekuju sunčalište i ljuljačke, uz krumpiriće, dječje menije, slastice, milk shakeove i prirodne sokove.

Zagreb Burger Festival pratit će bogat glazbeni program, ističu, uz ostalo, organizatori.

  • +20
Na Strossmayerovom trgu počeo Zagreb Burger Festival Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić