ZA PRSTE POLIZATI

Začinite carbonaru cvjetačom i pancetom

11.03.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Povrće bi se trebalo naći u većini obroka koje jedemo u jednom danu, a ako ste ljubitelj mesa i tjestenine, evo savršenog recepta u koji ide i cvjetača

Sigurno znate da je povrće obavezno u uravnoteženoj prehrani, a ako vam treba brz i ukusan recept, probajte preporuku Real Simplea za tjesteninu s cvjetačom i pancetom.

Sastojci:

Linguini ili neka druga duguljasta tjestenina
Oko 100 grama pancete ili pet kriški slanine, sjeckano
2 žlice maslinova ulja
1 mala glavica cvjetače (oko 1 kg), natrgati na cvjetove
košer sol i papar
1 veliko jaje i 4 velika žumanjka
3/4 šalice ribanog parmezana

Priprema:

Nakon što skuhate tjesteninu, ocijedite je i vratite u lonac, a pola čaše vode ostavite za umak. U tavici popržite pancetu osam do 10 minuta dok ne dobije lijepu smeđu boju. Pancetu stavite na tanjur, a u toj tavici zajedno s maslinovim uljem kuhajte cvjetaču s pola šalice vode, ¾ žličice soli i malo papra. Pokrijte tavicu i kuhajte dok cvjetača ne omekša. Povremeno promiješajte.

Zatim dodajte vodu od tjestenine, umućeno jaje sa žumanjcima i parmezan. Jaja će možda ostati polusirova pa svakako obratite pažnju na rok trajanja i kvalitetu. Poslužite toplo uz tjesteninu i dobar tek!