IDEALNE ZA LJETO

Zaboravite na štikle; ove sezone nose se ravni modeli s popularnom platformom

25.06.2023 u 17:55

Bionic
Reading

Osim obuće na punu petu, koja je ove sezone najtraženija među zaljubljenicama u modu, još jedan model u njegovim bezbrojnim varijantama viđat ćemo na gradskim ulicama

Porastom zanimanja za trendove iz 90-ih, pomalo zaboravljena obuća koja je obilježila to desetljeće ponovno je must have.

Ako ni vi niste oduševljeni nošenjem cipela na visoku petu tijekom ljetnih mjeseci, a one na punu petu nisu baš vaša 'šalica čaja', onda se kao odlična opcija čine popularni modeli s platformom.

Osim što su iznimno udobni, nevjerojatno su efektni i svakom će stajlingu dati posebnu vibru.

  • +15
Ljetne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Treba spomenuti i da imaju dodatnu prednost, a to je da noge čine vitkijima i duljima.

LIJEPA GLUMICA

Vitke noge u prvom planu: Margot Robbie ukrala poglede u efektnom stajlingu

Pogledaj galeriju

Za razliku od npr. štikli, stopalima omogućavaju iznimno stabilnu podlogu i ravnomjerno raspoređuju težinu, tako da imate dojam da hodate u ravnoj obući.

Sandale na platformu praktičan su i ženstven trend za ovo ljeto, pa ako ste pomalo zbunjeni nikad bogatijom ponudom, evo koja će četiri modela biti najtraženija:

Sandale s remenčićima

Graciozne, udobne i lagane, ovakve sandale obilježit će ovu sezonu te ih možete nositi s haljinama, traperom, lepršavim suknjama... Idealna su opcija za svakoga tko traži chic i udobnu svakodnevnu obuću koja odgovara čak i brojnim poslovnim prigodama (npr. uz odijela s hlačama, maxi suknje i haljine).

Natikače platforme

Nijedna ljetna obuća nije praktičnija od natikača - samo ih, kako im ime kaže, nataknete na stopala i - spremni ste. Dugo su se smatrale previše ležernim za većinu prigoda, ali su se prošlog ljeta prometnule u apsolutni must have. Mogu se nositi čak i u večernjim prigodama u neutralnim bojama i kao kožne varijante - posebno ako se radi o platformi na petu.

Japanke s platformom

Otkako je francuska modna marka Coperni svoje japanke s platformskim potplatom učinila trendi komadom za fashionistice poput Belle Hadid, Kendall Jenner ili Due Lipe te zauvijek promijenila naš pogled na ljetnu obuću, postale su prvi izbor za trendseterice koje žele ženstven i praktičan look. Kako ih kombinirati? Uz cool trendove 2000-ih, kao što su cargo suknje, široke traperice ili traper minice.

Sandale platforme s blok petom

U ovakvim modelima slobodno možete plesati cijelu noć jer sandale na platformu s blok potpeticama u jarkim bojama, poput ružičaste ili ljetnih pastelnih tonova, idealna su party obuća, nadahnuta popularnim stilom barbiecore. Savjet: kombinirajte ove trendi sandale s girly haljinama u ružičastoj, slatkim minicama, crop topovima koji otkrivaju struk... Budite modno odvažni i zaigrajte se ovoga ljeta.