IDEALNA vježba

Yoga za ugodniju trudnoću i laki porođaj u Zagrebu

01.06.2021 u 17:31

Bionic
Reading

Kad se spomene joga, ona još uvijek ima prizvuk orijentalne discipline ekstremno kompliciranih vježbi i možda upravo zbog toga većina trudnica ne pomišlja na to tijekom trudnoće. No mišljenje liječnika govori nešto posve suprotno. U Zagrebu već četrnaestu godinu za redom certificirana instruktorica prenatala i postnatala, Jasna Maceljski održava redovite jutarnje i popodnevne tečajeve vježbi za trudnice

Brojne su pozitivne strane prenatalne joge o čemu svjedoče trudnice, učitelji joge, fizikalni terapeuti i liječnici. Treninzi se održavaju u malim grupama, prema svim epidemiološkim mjerama u ulici Antuna Bauera 21 (kod Martićeve). Nije potrebno imati prethodno iskustvo u vježbanju, ali je potrebno da ste navršili prvih tri mjeseca trudnoće (12 tjedana) i donijeti pismeno odobrenje liječnika da je s trudnoćom sve u redu i da smijete vježbati trudničke vježbe. Prvi je sat probni, besplatan.

Vježbe su sigurne, ugodne, prilagođene i trudnicama koje se prvi put susreću s vježbanjem. Oporavak poslije porođaja je također brži zbog Kegelovih vježbi za mišiće dna zdjelice, grlića maternice i porođajnog kanala.

Osim yoge za trudnice i majke, budući da se tijekom pandemijskog razdoblja online joga pokazala kao pun pogodak, uz uz Aleksandru Dodoš može se vježbati vođena (rano)jutarnja yoga na Zoom aplikaciji. Ostanite u pidžami, vježbajte u vlastitom domu, pa naoružani energijom krenite u dan. Kombiniraju se vježbe istezanja, vježbe za kralježnicu i malo dinamičnih kombinacija. Vježbati mogu svi, neovisno o kondiciji, prethodnom (ne)vježbanju yoge, spolu ili boji pidžame.