KAO U SALONU

Vrijeme je za pokazivanje stopala: U 6 jednostavnih koraka svladajte sve zamke kućne pedikure

19.05.2020 u 10:16

Bionic
Reading

Zahvaljujući propisanim mjerama izolacije određenim zbog pandemije koronavirusa, brojne dame počele su uzimati stvari u svoje ruke kada je riječ o beauty tretmanima. S dolaskom toplijih mjeseci u godini, idealno je vrijeme da se više pozabavite uređivanjem i njegom svojih stopala i na taj ih način pripremite za sezonu otvorenih modela obuće, a evo kako prema savjetima stručnjaka možete sami obaviti savršenu pedikuru

Prema riječima poznatog francuskog pedijatra i pedikurista Bastiena Gonzaleza, čije klijentice čine poznate zvijezde poput Naomi Campbell, Roberta De Nira i Gwyneth Paltrow, ljudi često toliko zanemaruju stopala zbog čega se posljedično susreću s brojnim problemima u vidu ispucale ili zadebljane kože i žuljeva.

Kako biste navedeno izbjegli bez posjete prvom pedikerskom salonu, Gonzalez razlaže nekoliko jednostavnih koraka do postizanja savršene pedikure kod kuće.

Masirajte i hidratizirajte stopala svake večeri

'Koža na stopalima je sedam puta deblja od kože na licu, stoga vam je potrebna vrlo moćna krema s jakim aktivnim sastojcima kako biste prodrli u različite slojeve', ističe Gonzalez preporučujući masiranje stopala svake večeri u trajanju od najmanje 20 sekundi.

'Pokušajte masirati stopala kružnim pokretima i štipati kako biste kožu odvojili od sloja ispod nje. Ako samo pet sekundi vršite ove jednostavne pokrete na svakom mjestu na kojem imate zadebljani sloj kože na stopalu, podarit ćete joj potrebnu elastičnost'.

Pažljivo obavljajte piling

Kako biste omekšali kožu stopala, namakajte ih u vodi najmanje deset minuta, a zatim mekim kružnim pokretima prijeđite po koži stopala s rašpicom, a pri uklanjanju mrtvih stanica kože može vam pomoći i piling, no Gonzalez savjetuje da s njim pripazite.

'Ako pretjerate s pilingom na stopalima, mogli bi si stvoriti dva problema. Jedan od njih je gubljenje elastičnosti kože, dok se drugi odnosi na mogućnost stvaranja dodatnih zadebljanja kože', ističe Gonzalez.

Nikada ne režite kutikule nokta

'Ako na noktima imate kutikule, trebat će vam i dalje', jednostavno savjetuje Gonzalez. Umjesto da ih pokušate u potpunosti odstraniti ili odgurnuti od nokta, što je 'otvorena pozivnica mikrobima da uđu u vaš sustav', posegnite za jednim jednostavnim alatom koji se nalazi u bilo kojoj kupaonici - četkicom za zube.

'Mekana četkica za zube neće učiniti probleme kakve bi mogao učiniti potiskivač zanoktica', ističe Gonzalez.

Uložite u staklenu rašpicu za nokte

Umjesto korištenja grickalice za nokte, koja može je u stanju noktima uzrokovati više štete nego koristi, razmislite o staklenoj rašpici za nokte.

'Papirnim rašpicama možete prerezati kožu, osobito kada je riječ o novoj', napominje slavni pedikurist.

Otkrijte čari spužvice za nokte

'Kada sam prvi put ugledao svoju prabaku kako nokte uređuje sa spužvicom, pomislio sam da s njom nešto nije u redu, no čak i u 92. godini imala je lijepe, jake i podatne nokte', izjavljuje Gonzalez koji je od tada shvatio da korištenje spužvice na noktima predstavlja osnovni završni tretman njege noktiju za postizanje njihova sjaja – sve dok se koriste kožne spužvice čija je neka kože superiorna onom grubih spužvi koje mogu uzrokovati ogrebotine na pločici nokta.

'Spužvanje noktiju potiče u boljoj cirkulaciji krvi, a samim time bjeline noktiju postaju blijeđe, što za mene predstavlja izvrsnu francusku manikuru', priznaje Gonzalez.

Bojanje noktiju sa svrhom

Kada je riječ o njezi stopala, slavni pedikurist kao 'najveći' grijeh ističe činjenicu da su brojne žene u stanju postojeći lak na noktima nositi tjednima, a nekad i mjesecima.

'Kada nokte prekrijete s lakom, oni više ne mogu disati, zbog čega prirodno slabe i na njima se mogu pojaviti bijele mrlje'. Kako biste spriječili navedeno, Gonzalez savjetuje da lakom tretirate nokte samo u 'posebnim prilikama' i da se pritom potrudite da ga pravilno i na vrijeme uklonite. Na taj način postići ćete zdrav izgled noktiju.