PROLJETNI RECEPT

Vrhunske lignje i kozice u voku

03.05.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Matija Nikolić prije nekoliko godina dogurao je do samog finala Masterchefa, a sada je odlučio ponuditi svima ukusan i zdrav obrok po pristupačnoj cijeni

Nakon što je godinama bio chef Kaptolske kleti Matija Nikolić krenuo je u nove kulinarske pothvate. Budući da mu roditelji imaju eko imanje kod Lonjskog polja, na kojem sade sve povrće što ga koristi u voku, te pšenicu od čijeg brašna proizvodi vlastitu tjesteninu - Wok by Matija bio je logičan izbor. Ovaj simpatični gastro kutak nalazi se u Varšavskoj ulici, u prolazu pored kazališta Kerempuh.

Posjetitelja i ljubitelja voka je svakim danom sve više, a Matija svaka dva tjedna dodaje neka nova jela na svoj meni. Posebno za čitatelje tportala pripremio je recept za lignje i kozice, a svi oni koji vole vok na brz i jednostavan način mogu ga isprobati i kod kuće.

Kozice i lignje iz voka

Sastojci:

250g kozica, očišćenih
250g lignji, očišćenih
2 žlice sezamovog ulja
1 luk narezan na trakice
1 svježi čili narezan na trakice
2 češnja češnjaka
2 mlada luka narezana na trakice
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice umaka od soje

Priprema:

Zagrijte vok do dimljenja i dodajte ulje, luk, češnjak i čili papričice te pržite dok ne omekšaju. Dodajte kozice i lignje pa kratko pržite, a zatim i šećer da se karamelizira. Zatim ulijte umak od soje pa tjesteninu da se sve poveže. Ugasite plamen i umiješajte mladi luk.