VIŠE NIJE TAJNA

Vraćaju se Birkenstock sandale s potpisom Diora, a ovako će izgledati novi modeli

26.04.2023 u 10:55

Bionic
Reading

Kreatori obožavanih anatomskih natikača do danas su ostvarili niz sjajnih suradnji s poznatim modnim kućama

Nakon što je u veljači 2021. godine obitelj Arnault postala većinskim dioničarom brenda Birkenstock, nekoć obiteljski brend iz Njemačke postao je dijelom francuske grupacije LVMH, u čijem se vlasništvu nalaze brendovi poput Louis Vuittona, Givenchyja i Celinea.

Oživljavanje brenda Birkenstock u modnim krugovima uvelike se može pripisati dizajnerici Phoebe Philo, bivšoj kreativnoj direktorici modne kuće Celine koja je tijekom svog mandata u ovoj slavnoj francuskoj kući lansirala nekoliko modela koji izgledom neodoljivo podsjećaju na kultne natikače.

S novom situacijom na vrhu brenda Birkenstock, očekivano su stigle i suradnje s renomiranim dizajnerskim brendovima poput francuskog Diora.

@highsnobiety A closer look at @dior’s yassified @BIRKENSTOCK 👀 Who copped? #snobtok #highsnobiety #dior ♬ original sound - Chris Dagen

Plišana filcana vuna i teleća koža doveli su do toga da je francuska modna kuća uzdigla Birkenstockov model sandala Tokio i Milano u novo carstvo luksuza, a pritom donio novo i snažno značenje raskošnoj kućnoj obući.

Kao što se i očekivalo, raskošna kolekcija Diorovih birkenstockica u sivim tonovima rasprodana je u tren oka kada je lansirana sredinom prošle godine, usprkos cijeni od gotovo 1000 američkih dolara.

S obzirom na navedeno, bilo je za očekivati da će izniman komercijalni uspjeh suradnje Diora i Birkenstocka rezultirati novom, a navedeno je novom fotografijom na Instagramu dao naslutiti dizajner Diorove muške obuće, Thibo Denis.

Denis, koji je putem Instagrama suptilno otkrio i debitantsku kolekciju Diora i Birkenstocka, spomenutom fotografijom otkrio je potplat onoga što izgleda kao tri sandale Birkenstocka u žutoj, menta i zelenoj boji, od kojih svaka, zanimljivo, izgleda vrlo različito od prošlogodišnjih modela.

Diorkenstocksice — kako se sada neslužbeno zovu — vjerojatno će imati sličnu istaknutu kopču kao verzije iz suradničke kolekcije lansirane 2022. godine, a očekuje se da će svaka nova silueta biti stvorena korištenjem mnoštva luksuznih tkanina.

  • +9
Poznati nose Birkenstock sandale Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia