SPORTSKA ELEGANCIJA

Vraća se modni klasik iz 60-ih: Ova jakna idealno je rješenje za prijelazno razdoblje

14.02.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Tzv. over-shirt kombinacija je sakoa i jakne, podjednako je sportska i elegantna, dolazi u raznim dimenzijama i uzorcima, a njena debljina materijala čini je idealnim rješenjem za prijelazno razdoblje

Sve je bliže trenutak u kojem ćemo svoje debele jakne i kapute pospremiti u najdalji kut ormara i krenuti u potragu za idealnim rješenjem za prijelazno razdoblje. Kako biste izbjegli glavobolje oko odabira najboljeg komada u kojem vam neće biti niti hladno, niti vruće, dizajneri su odlučili oživjeti praktično i vrlo trendi rješenje: tzv. over-shirt koji je kombinacija sakoa i jakne.

Ovaj komad dolazi u raznim dimenzijama i materijalima, podjednako je sportski i elegantan, a zbog bogate povijesti svrstava se u modne klasike. Naime, slavu je stekao još 1967. kada ga je nosio američki glumac i ikona stila Paul Newman!

Na modnim revijama za sezonu proljeće / ljeto 2023., over-shirt je bio jedan od ključnih komada u svakom casual stajlingu kojem je trebala doza elegancije. Modeli su ga nosili u raznim varijantama, od tankog poput košulje do debelog nalik kaputu, a nije izostalo niti pravo bogatstvo dizajna pa smo mogli vidjeti sve od klasične bijele do upečatljivih kariranih i tartan uzoraka.

  • +12
Over-shirt Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M promo

Ove sezone posebno su trendi oversized modeli kakve dizajnira Ermanno Scervino, no nećete pogriješiti niti odabirom klasičnih dimenzija u tradicionalnom radničkom duhu koji promovira brend Miu Miu. Jedna od originalnijih verzija dolazi iz redova Bottege Venete, a riječ je o tartan uzorku u svim kombinacijama boja.

Dobra vijest je što ovaj komad, osim luksuznih brendova, možete pronaći i po pristupačnijim cijenama u lancima trgovina poput H&M-a čije se police sve više popunjavaju ovim modelom koji bi zbog svoje praktičnosti i originalnog dizajna mogao postati veliki hit ovog proljeća.