ne propustite

Vikend otvorenih vrata by Vježbaonica

25.02.2020 u 11:25

Bionic
Reading

Vježbaonica je studio za vježbanje specijaliziran za pokret, mjesto na kojem vas stručnjaci uče kako se pravilno kretati za život pred vama. Koristimo sustavan pristup temeljen na znanosti, praksi i intuiciji te nudimo kompletnu uslugu - od dijagnostike stanja pojedinca, korektivnog pristupa pokretu, manualnih usluga terapije te različitih vrsta treninga. Nudimo individualno ili grupno vježbanje za različite tipove korisnika poput potpunih početnika i naprednijih vježbača te umirovljenika i trudnica

Vođeni dugogodišnjim iskustvom i znanjem naših trenera stručnjaka, možemo pomoći svakome tko želi naučiti kako njegovo tijelo funkcionira, kako si pomoći u određenim stanjima te kako postati fizički spremniji za životne izazove. Mi u Vježbaonici svjesni smo da se promjene ne događaju preko noći te o svakome procesu razmišljamo dugoročno. Nismo tu samo da „ubijamo salo”. Svjesni smo da je naša snaga u pokretu, stoga oblikujemo treninge koji poštuju granice vježbača, no pomičemo ih svjesno i namjerno kako bi oni izrasli u jače i moćnije biće. Treninge karakterizira raznolikost: velika količina različitih rekvizita, različiti tipovi treninga, ali i rad u malim grupa kroz kontrolirane uvjete rada i individualizirani pristup. Svakom vježbaču bezrezervna smo podrška tijekom cijeloga procesa. U fokusu našeg rada je čovjek, a ne sprava.

Vježbaonica je centar u kojem vježbači uče kako pravilno i pametno vježbati, svjesno pomaknuti svoje granice, riješiti se bolnosti suvremenog načina života te tako postaju snažni, funkcionalni i zdravi. Ponosimo se s preko 20 tisuća odrađenih sati u XX godina postojanja, bez ijedne ozljede vježbača!

Nalazimo se na zagrebačkom Jarunu, na adresi Jarun 22., a za više informacija posjetite službenu stranicu.

O vikendu otvorenih vrata

Cilj nam je promocija zdravog života kroz vježbanje i pokret te aktivna briga o sebi. U fokusu je edukativni pristup prema vježbaču kroz koji on pri svakom kontaktu s trenerima, stručnjacima za pokret uči o svom tijelu te kako naučeno primijeniti u svakodnevnom životu. Također, svaki će posjetitelj dobiti i konkretne informacije kroz dvije besplatne radionice te terapeutski tretman. Osjetit će razliku, ali i atmosferu u kojoj je pokret stil života.

Želja nam je dovesti što više zainteresiranih vježbača da probaju treninge Vježbaonice, osjete atmosferu koju širimo i stručnost koju imamo. Nakon provođenja vremena s nama, cilj nam je da vježbači žele nastaviti dalje vježbati kod nas, poduzeti konkretnu akciju i upisati se na naše programe vježbanja. U ugodnoj, opuštenoj i zabavnoj atmosferi sa stručnim i organiziranim pristupom želimo se otvoriti prema novim vježbačima, pokazati što nudimo i za što smo specijalizirani, a starijim vježbačima dati mogućnost da isprobaju nove treninge i opcije terapeutskog rada. Svi sadržaji su besplatni.

Subota, 07.ožujka. 2020.godine

Prijepodne – 9.00 – 13.00

Program započinjemo satom grupne dijagnostike gdje ćemo svakom vježbaču posvetiti određeno vrijeme i zajedno s njime utvrditi stanje i disbalanse te kroz seriju vježbi pripremiti vježbača za trening. Korekcije se odrađuju na satu s uputama za vježbača kako da korekciju obavlja svakodnevno i samostalno. Cilj dijagnostike je utvrditi trenutno stanje te uputiti vježbača u optimalnu grupu prema utvrđenom stanju.

Nakon odrađene dijagnostike, vježbači imaju mogućnost odabira oglednog sata mat, spin i spiralnog treninga ili individualni sat korektivnog vježbanja s trenericom prema dijagnostičkoj karti. Slijede ogledni satovi programa Vježbaonice – mat, spin, spiral, girje, trapez te novi program u Vježbaonici FIT LIFE koji će trajati tri mjeseca s početkom u ožujku 17.3.

Poslijepodne 15.00 – 19.00

Radionica Ne kukaj zbog kukova (2h)

Radionica se sastoji od kratkog teoretskog dijela te praktičnog dijela usmjerenog na razumijevanje funkcije mišićno zglobnog sustava kuka. Koji utjecaj zglob kuka ima na zdravlje vaših leđa,koljena ili stopala? Ako ste se ikad pitali ili imate problema s nekim od navedenih dijelova nikako ne propustite ovu radionicu. Svaki polaznik svladati će vježbe koje će mu pomoći održati zdravlje kukova te razumijeti ulogu istih u mehanici hoda, osnovnom ljudskom kretanju.

Za prezentaciju radionice u Vježbaonici radimo interaktivno istraživanje. Na par mjesta postavljamo info tekst sa zadacima koje vježbači potiču na bolje razumijevanje funkcije kukova. Navedeni zadaci služe vježbačima da testiraju kroz pokret svoje trenutno stanje te da ih educiraju kako isto mogu pokretom poboljšati.

Radionica Upotreba pčelinjih proizvoda u svakodnevnom životu by Mirjana Koprek (2h)

Ova radionica se sastoji od kratkog predavanja o svakodnevnoj upotrebi pčelinjih proizvoda – u ishrani i kozmetici. Na kraju radionice svi polaznici će izraditi medeni peeling za tijelo.

Nedjelja , 08. ožujka. 2020.godine

Prijepodne – 09.00 – 12.00

Prijepodne – 9.00 – 13.00

Program započinjemo satom grupne dijagnostike gdje ćemo svakom vježbaču posvetiti određeno vrijeme i zajedno s njime utvrditi stanje i disbalanse te kroz seriju vježbi pripremiti vježbača za trening. Korekcije se odrađuju na satu s uputama za vježbača kako da korekciju obavlja svakodnevno i samostalno. Cilj dijagnostike je utvrditi trenutno stanje te uputiti vježbača u optimalnu grupu prema utvrđenom stanju.

Nakon odrađene dijagnostike,  vježbači imaju mogućnost odabira oglednog sata mat, spin i spiralnog treninga ili individualni sat korektivnog vježbanja s trenericom prema dijagnostičkoj karti. Slijede ogledni satovi programa Vježbaonice – mat, spin, spiral, girje, trapez te novi program u Vježbaonici FIT LIFE koji će trajati tri mjeseca s početkom u ožujku 17.3. Cilj programa jest oblikovanje tijela kroz dinamičan pristup u radu s utezima te metaboličkom pristupu treningu. Naši vježbači imaju mogućnost probati intenzivnije vježbanje u sigurnoj zoni rada jer na prvom nam je mjestu vijek zdravlje naših vježbača te pravilan i za tijelo zdrav pokret.

Sve informacije o događaju možete dobiti na našoj Facebook stranici.

Prijavu za događaj potrebno je izvršiti putem ispunjavanja ankete. Prema odgovorima iz ankete za vas odabiremo najbolje vijreme za dolazak i druženje. Raspored događanja dobiti ćete putem maila koji ćete nam ostaviti u anketi s prijedlogom što je za vas najbolje prema odgovorima koje ste nam dali.

Svoju anketu možete ispuniti ovdje.