nakon dvadeset godina

Vijest koja je šokirala svijet mode: Razilaze se Sarah Burton i Alexander McQueen

11.09.2023 u 19:06

Bionic
Reading

Nakon više od dvadeset godina uspješne suradnje tijekom koje su zajedno kreirali neka izdanja koja će se vječno pamtiti, Sarah Burton objavila je da napušta mjesto kreativne direktorice luksuznog modnog brenda 'Alexander McQueen'. Vijest je šokirala modni svijet, a njezin odlazak bit će veliki udarac za ovu modnu kuću

Dugogodišnja partnerica i glavna kreatorica brenda 'Alexander McQueen' Sarah Burton uskoro se razilazi s brendom koji je obilježio njezin čitav život. Vijest da će Burton napustiti McQueen izenenadila je mnoge poznavatelje mode i obožavatelje brenda, a obavijest stiže iz same kuće te ju je potvrdio i François-Henri Pinault.

'Neizmjerno sam zahvalan Sarah i želim joj osobno zahvaliti za njezin rad u posljednja dva desetljeća, prvo uz Leeja Alexandera McQueena, gdje je njezina uloga bila ključna za njegov rad i uspjeh, a zatim kao kreativna direktorica od 2010. Kroz vlastito iskustvo, osjetljivost i talent, Sarah je nastavila razvijati umjetnički izričaj ove kultne kuće. Zadržala je i nastavila Leejevo naslijeđe, pažnju posvećenu detaljima i jedinstvenu viziju, dok je dodala svoj osobni, vrlo kreativni pečat', rekao je Pinault.

Nadolazeća revija proljeće/ljeto 2024. koja će biti predstavljena u Parizu 30. rujna tijekom Pariškog tjedna mode bit će trenutak kada ćemo vidjeti njezin zadnji doprinos britanskoj modnoj kući u koju je utkala dio sebe.

Njezin je rad obilježen dugogodišnjom suradnjom i prijateljstvom s Alexanderom Leejem McQueenom, a nakon njegovog samoubojstva u svibnju 2010. godine postala je glavna kreativna direktorica brenda.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, u trenutcima dok se u mislima još opraštala od voljenog prijatelja, Burton je u tajnosti odrađivala projekt koji joj je donio svjetsku slavu i poštovanje - dizajn vjenčanice Kate Middleton!

Tek nekoliko dana prije kraljevskog vjenčanja prepoznali su je na ulici kako ulazi u hotel gdje su bili smješteni članovi kraljevske obitelji i tako se saznalo za veliku odgovornost koja joj je dana u ključnom trenutku za brend koji se oporavljao od šokantnog odlaska modnog kreatora svjetskog glasa. Upravo je vjenčanica Kate Middleton plasirala brend na ključno mjesto u modi, a Burton je tako pokazala da je spremna za veliku ulogu koja joj je promijenila čitav život i ostavila neizbrisiv trag u povijesti kraljevskih vjenčanja i mode općenito.

glamurozna vjenčanja

Spektakularne vjenčanice: Ovo su najljepša kraljevska vjenčanja moderne povijesti

Pogledaj galeriju