DOMAĆI POTPIS

Vidite li u ovim majicama svog muškarca?

28.03.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Kakve je novitete u muškoj modi pripremio domaći dizajner Tomislav Bahorić, pokazao je glumac Livio Badurina u manekenskoj ulozi

Nova kolekcija Tomislava Bahorića, 'Easy Shades', dobila je ime po slojevitim elementima na modelima različitih struktura koje stvaraju privid svjetla i sjene. Osnovna je misao kolekcije crno-bijeli kontrast, ne u smislu miješanja tih dviju boja, već kao monokolor, svaki zasebno poigravajući se grafizmom, a likovne elemente stvaraju krupni potezi kistom.

Modeli su izrađeni za muškarca koji je slobodan i jasno izražava svoj modni stav. Ako postoji stav, bez obzira bio bijeli ili crni - rezultat je uvijek pun pogodak. To je Bahorićev stav u koncipiranoj, minimalističkoj modnoj priči, koja ove sezone ima najjasnije odrednice dosad.

Svaka kolekcija mi se nadovezuje na onu prethodnu, a 'starting point' ove kolekcije su printovi naneseni širokim kistom u debelom sloju koji čine jedini kontrast u smislu odstupanja od monokolora te daju pomalo edgy mood. Iz bijele, prelazak u crnu sam je po sebi razumljiv i kolekciji daje snažan prizvuk. Jednostavno krojeni komadi, ravnih linija slojevito se slažu u savršeno nosive modne kombinacije pri čemu dobivamo igru svjetla i sjene. Minimalizam, avangarda i 'neboje', već odavno čine neponovljivu modnu priču prepoznatu u Bahorićevu rukopisu.

Inspiracija je ovaj put pronašao u crno-bijelom svijetu te je kao temeljna nit vodilja poslužila i nedavna crno-bijela kolekcija dizajnerove majke Loredane Bahorić, koju je predstavila za 25 godina rada na Noir Festivalu (Breathless by Charlie design).

Vrhunac je kolekcije prozirna majica-tunika koja se pojavljuje u najrazličitijim oblicima, a koja savršeno funkcionira uz mnoge druge odjevne predmete.

Za kampanju ove promišljene kolekcije dizajner Tomislav Barhorić odabrao je glumca Livija Badurinu, a otkrio je kako je za to imao više razloga.

'Od prvog trenutka mog bavljenja modom, razmišljam o Liviju kao jednom od nositelja kampanje. Livio mi je bio zanimljiv zbog toga što je jedan od rijetkih Hrvata koji znaju nositi odjeću, a ne obratno. Sviđa mi se jer smisleno kombinira odjevne predmete i uvijek je dosljedan sebi. Kada radim kolekciju, razmišljam upravo o takvoj osobi koja će na funkcionalan način ujediniti svoj stil i moju priču', rekao je Tomislav Bahorić o svojoj novoostvarenoj suradnji.

Revija Spirit by T. B. na rasporedu je u srijedu, 3. travnja u zagrebačkoj Laubi.