FW NEW YORK

Vesele li vas ovi novi modni trendovi?

11.02.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Tjedan mode u New Yorku donio je puno ludih ideja koje će nas dočekati iduće jeseni i zime, a Rag&Bone, Jason Wu, Helmut Lang, Nicole Miller i Rebecca Minkoff označili su odličan početak vikenda iza nas. Pogledajte i - pokupite ideje

Jason Wu pokazao je sofisticiranu kolekciju, koju je nazvao 'Ekstremna ženstvenost', a uključuje više stilova, od satensko-krznenih motorističkih jakni koje su dobrano stegnute u struku do haljina s nojevim perjem.

Nekakva čedna elegancija dala se naslutiti kroz cijelu kolekciju koja uključuje i nabrane haljine s podvrnutim rubom, kako i peplum-kreacije odnosno volane oko struka. Hlače su ravne, tzv. kroja cigarete. Budući da je riječ o jeseni i zimi, našlo se tu i dolčevita, ali vrlo seksi s puno prozirnih detalja.

David Neville i Marcus Wainwright, dizajneri koji stoje iza brenda Rag&Bone, nastojali su zagrijati publiku poslužujući pivo, kuhano vino i perece prije prikazivanja revije.

Uslijedila je kolekcija inspirirana šezdesetima, s prizvukom punka i grungea. Pokazali su proporcije inspirirane muškom odjećom kroz široke odnosno voluminozne haljine i prošivene kožne jakne te jakne od tvida, koje se nose uz hlače do iznad gležnja. Boje sežu od močvarno zelene, crne i sive do denver plave, ružičaste, ljubičaste, s primjesama narančastih detalja. Njihove čizmice od konjske dlake bit će hit i svi će ih željeti u cipelaru, nagovještaju modne kritike.

Kubizam i Picasso bili su nit vodilja kolekcije koju je prikazao Helmut Lang. Picassove ideje bile su gotovo bez boja, sve se dakle svodilo na crnu, bijelu i boju pudera. Tek tu i tamo naziralo se nešto žute i plave. Haljine, suknje i kaputi nizali su se kroz odlične geometrijske igre, što kad su u pitanju uzorci, što kad se radi o materijalima odnosno teksturama.

Koža, vuna, konjska dlaka i svila detalji su koji najviše odskaču u kolekciji.

Nicole Miller i Rebecca Minkoff također su se predstavili u petak. Minkoff je zaigrala na kartu nosivosti, kroz zanimljive hlače i majice s printom, kombinezone, sakoe i haljine koje padaju niz tijelo sve do poda, eventualno obogaćene remenom. Nicole Miller također se fura na vječnog dječarca kroz široke veste i nonšalantne traper kreacije.