hit destinacija

Vađenje kamenčića iz cipela: Ovo su najluđi zahtjevi najbogatijih dubrovačkih gostiju

26.04.2023 u 14:41

Bionic
Reading

Stranim državljanima nekretnine u Dubrovniku i okolici nisu preskupe. Kupuju gotovo svaku drugu ili treću nekretninu, a neki su se poželjeli živjeti poput dubrovačkih vlastelina. Jedan se ljetnikovac iz 19. stoljeća od 600 metara kvadratnih trenutačno prodaje po cijeni od tri milijuna eura

'Teško je odrediti prosječnu cijenu, ali cijena je od dva do deset milijuna eura. To najčešće kupuju stranci. Bilo je nekoliko nerealnih ponuda, ali one su bile odbijene. Cijene su išle i preko 20 milijuna eura', izjavio je za RTL Direkt Goran Pikunić, vlasnik agencije za nekretnine.

Klijenti Iris Domazet, vlasnice agencije za luksuzna putovanja su najčešće poznati sportaši, ali i arapski prinčevi. Bio je jedan koji je tražio da mu se vade kamenčići iz cipele dok šeće po vrtu. To su sitnice. To su klijenti koji su bili s Dalekog Istoka i njima je to normalno', pojasnila je Domazet. Rekla je da Kaže - Rusi nikad ne gledaju cijenu, dok su zapadnjaci ipak malo oprezniji.

POSEBAN AMBIJENT

Jedinstveno remek djelo: Zavirite u Hard Rock Cafe otvoren u dubrovačkom samostanu

Pogledaj galeriju

Za izreći sudbonosno da na jugu neki će bez problema dati milijune. No, neke se stvari ipak ne mogu kupiti novcem.

'Jedan klijent iz Dubaija je htio privatizirati Stradun. Njegov cijeli menadžerski tim je napravio plan na koji način bi pristupili trgovinama, koliko bi on ponudio trgovinama, koliko bi ponudio restoranima, vanjskim prostorima, stanarima koji žive tamo... Ono što je njima najbitnije je da im kažete da to nitko do sada nije napravio. Jer kada to kažete, onda su sva vrata otvorena i svi novčanici otvoreni', ispričala je Ines Nanić, poduzetnica i organizatorica vjenčanja.