IKONA STILA

Putovanje Meghan Markle u New York pokazuje da je njen utjecaj u svijetu mode još uvijek vrlo snažan

29.09.2021 u 22:23

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle prošloga su tjedna doputovali iz Kalifornije u New York povodom Global Citizen Livea koji se u subotu održavao u Central Parku. Prvo zajedničko službeno putovanje kraljevskog para, otkako su napustili kraljevski život, nije prošlo nezapaženo među ljubiteljicama mode

Istovremeno se u New Yorku zbog 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a okupio dio svjetske političke elite pa su princ Harry i Meghan dogovorili niz druženja i pojavljivanja.

Kao i uvijek tijekom njihovih javnih pojavljivanja, pod povećalom su bile modne kombinacije vojvotkinje od Sussexa.

Tijekom prvog pojavljivanja u Svjetskom trgovačkom centru Meghan Markle nije baš briljirala, jer je jesenski stajling s crnom dolčevitom i vunenim kaputom odabrala u danu kad se Manhattan kuhao na 27 stupnjeva.

  • +19
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odabirom svojih stajlinga tijekom trodnevnog posjeta New Yorku bivša glumica je izazvala popriličnu buru javnosti, jer je njihova ukupna vrijednost procijenjena na 600.000 kuna.

No, ako joj je cilj bio pokazati da je i dalje utjecajna u svijetu mode, čak i kuhanje u toplom New Yorku joj se isplatilo, barem što se tiče posljednjeg Lystovog tjednog izvješća.

Naime, kako otkriva ova modna tražilica, nakon Meghaninog boravka u New Yorku u potrazi za odijelima 'bordo' je postala popularna ključna riječ, a pretraživanje za talijanski modni brend Loro Piana poraslo je za 66 posto u ovih tjedan dana.

Podsjetimo, Meghan se tijekom posjeta državnoj osnovnoj školi u Harlemu pojavila u hlačama od kašmira tamno crvene boje i predimenzionirani kaputić gotovo iste nijanse, koje potpisuje spomenuta luksuzna talijanska modna kuća specijalizirana za pletiva i luksuzne komade o najfinije vune i kašmira.

  • +12
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: North Woods / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uz bordo odijelo Meghan je nosila i salonke Manola Blahnika, a stajling od 48.000 kuna začinila je dijamantnim nakitom vrijednim skoro 2.5 milijuna kuna.

Zanimljivo, stajling koji je izazvao najviše pažnje među ljubiteljicama mode mnogi su na društvenim mrežama uspoređivali sa stajlingom koji je na inauguraciji Joea Bidena, početkom ove godine, nosila bivša prva dama Amerike Michelle Obama.

Tijekom glavnog razloga putovanja vojvoda od Sussexa u New York, koncerta Global Citizen live, Meghan je prije izlaska na pozornicu u ruci držala Diorovu torbicu koju je obožavala princeza Diana, a koja je nazvana Lady Dior njoj u čast.

  • +4
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim iako se popularna Diorova torbica dosta spominjala u kontekstu Meghaninog odavanja počasti pokojnoj princezi Diani, majci njenog supruga princa Harryja, jedna je druga torbica privukla pažnju zaljubljenica u modu.

Torba Valextra, koju je Meghan nosila uz crnu haljinu i bež kaput s potpisom Max Mare, prema Lystu je izazvala porast pretraživanja talijanske marke na internetu od 134 posto.