revolucija oralne higijene

Usporedba magnetne i sonične zubne četkice: Koju odabrati?

27.09.2021 u 09:27

Bionic
Reading

Najnovije zubne četkice Oral-B iO™ s magnetnom tehnologijom ispred su svih ostalih zubnih četkica jer unose revoluciju u postojeće standarde oralne higijene učinkovitim, a istovremeno nježnim iskustvom pranja zubi. Što je magnetna tehnologija iO™, koja je razlika između magnetne i sonične zubne četkice i koju odabrati

Magnetna ili sonična tehnologija?

Prvo, vrijedi primijetiti da su i magnetna i sonična zubna četkica električne zubne četkice. Ipak, one se potpuno razlikuju u načinu rada. Sonična tehnologija testirana je još 1960-ih, a prve sonične zubne četkice došle su na tržište 1990-ih. Ovaj tip zubnih četkica emitira zvučne valove visoke frekvencije, 260 Hz i više, i radi samo jedan pokret: naprijed-nazad na vodoravnoj površini uz ograničenu putanju.

Magnetna tehnologija revolucija je na polju higijene usne šupljine. Prvi put ju je koristio Oral-B u svojoj zubnoj četkici Oral-B iO i klinička ispitivanja ubrzo su potvrdila njenu učinkovitost. Dokazano je da Oral-B io uklanja do 48% više zubnih naslaga uz liniju desni.* Ovaj je spektakularan rezultat moguć zahvaljujući revolucionarnoj magnetnoj tehnologiji. Kako ona radi? Energija linearnog magnetnog pogona izravno se prenosi na vrhove vlakana i tako stvara mikrovibracije. Kombinirane s oscilirajuće-rotirajućim pokretom glave zubne četkice te vibracije pružaju temeljito, ali ipak nježno čišćenje.

Sonična zubna četkica:

  • pokreti naprijed-nazad
  • zvučni valovi od 260 HZ ili viši

Magnetna zubna četkica Oral-B:

  • oscilirajuće-rotirajući pokreti
  • nježne mikrovibracije vlakna.

Oblik glave zubne četkice

Sonične zubne četkice obično imaju izdužene četvrtaste glave, baš poput običnih klasičnih zubnih četkica. Za razliku od toga, magnetna zubna četkica iO ima Oral-B-ovu isprobanu i testiranu jedinstvenu okruglu glavu koja savršeno okružuje svaki zub.

Nova magnetna zubna četkica Oral-B odličan je izbor i za osobe s osjetljivim desnima ili one koji pate od krvarenja desni te je 60% učinkovitija u smanjenju problema s desnima od zubne četkice Sonicare DiamondClean.**

Sonična zubna četkica:

  • izdužena glava kao kod klasične zubne četkice

Magnetna zubna četkica Oral-B iO:

  • okrugla glava: potpuno okružuje svaki zub
  • velika gustoća vlakana i zakrenute skupine vlakna za učinkovitije čišćenje

Kako prati zube magnetnom zubnom četkicom?

Odgovor je možda očit: jednostavno postavite zubnu četkicu uz površinu zubi i desni. Ipak, za sonične zubne četkice to ne vrijedi. Stomatolozi preporučuju da se zubi peru pokretima od linije desni prema vrhu zuba. Ovaj mehanički pokret rukom ključan je za odstranjivanje zubnih naslaga. Pri korištenju sonične zubne četkice posebnu pažnju treba obratiti na stražnje površine zuba, one prema jeziku. Do njih može biti teže doći izduženom glavnom zubne četkice i zato je još važnije ispravno postaviti četkicu kako bi se očistila ta područja.

Magnetna zubna četkica olakšava pranje zubi. Samo trebate prisloniti glavu zubne četkice iO uz zub i pomicati ih uz njegove površine: mikrovibracije nježno razbijaju zubne naslage, a oscilirajuće-rotirajući pokreti ih uklanjaju. Mikrovibracije omogućuju da zubna četkica nježno prelazi preko površine zuba i tako sve radi umjesto vas. A sve to zahvaljujući revolucionarnoj magnetnoj tehnologiji koja koristi mikrovibracije i pokrete glave zubne četkice kako bi očistila desni, zube i teško dostupna područja između njih, temeljitije nego ikad ranije.

Najbolji rezultati pranja zubi mogući su zahvaljujući naprednoj tehnologiji koja korisnicima pomaže oprati zube. Jedan od ključnih vidova pranja zubi je pravi pritisak. Zubna četkica Oral-B iO opremljena je pametnim senzorom pritiska, doista revolucionarnim rješenjem koje vas upozorava ako pri pranju zubi pritišćete preslabo ili prejako. Tako vam omogućuje da zube perete optimalnim pritiskom i najučinkovitije moguće, a istovremeno nježno. Interaktivni zaslon na dršci četkice pokazuje trajanje pranja zubi, razinu baterije i javit će vam kad je vrijeme da zamijenite glavu zubne četkice. Zubna se četkica može povezati i s aplikacijom koja u realnom vremenu prati kako četkate kako ne biste propustili očistiti ni jedno područje usne šupljine. Također će vam javiti četkate li prejako i pružiti pregled koliko dobro ste oprali zube.

Sonična zubna četkica:

koristi pokrete naprijed-natrag za bolje rezultate

Magnetna zubna četkica Oral-B iO:

  • „pere zube umjesto vas”: magnetna tehnologija osigurava izuzetne rezultate
  • do sedam načina rada
  • pametni senzor pritiska prati vaš pritisak i u realnom vremenu daje povratnu informaciju
  • aplikacija Oral-B u realnom vremenu prati kvalitetu pranja zubi na čak 16 područja u usnoj šupljini (dostupno u modelu iO Series 9).

Kad birate zubnu četkicu, pažnju posvetite ne samo tehnologiji nego i dizajnu, dodacima, sustavu za punjenje i etuiju. Tip dostupnih dodataka ovisi o tipu zubne četkice. Oral-B iO ima magnetni punjač koji u samo tri sata potpuno napuni bateriju koja onda traje do 14 dana. Oral-B iO 9 ima i etui koji puni četkicu i stoga je savršeno rješenje za putovanje.

*Na temelju 8-tjednog kliničkog ispitivanja. Adam R, et al., Int. Dent J 2020; 70 (Suppl 1): S16–S21.

**Na temelju 8-tjednog kliničkog ispitivanja. Adam R, et al., Int. Dent J 2020; 70 (Suppl 1): S16–S21.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Oral-B te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.