IZ NEW YORKA

Upoznajte modne trendove koji nam ne ginu

08.02.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Max Azria i njegova dizajnerska partnerica i supruga Lubov Azria pokazali su odličnu kolekciju na Tjednu mode u New Yorku – inspiriranu arhitekturom Istanbula te Romima južne Europe

U New Yorku najveća svjetska imena upravo prikazuju kolekcije za iduću jesen i zimu, a među prvima predstavio je Max Azria, inače najrazvikaniji kao dizajner Herve Legerovih trakastih haljina.

No u ovoj je kolekciji napravio korak prema široj publici i s partnericom napravio primamljivu kolekciju prepunu haljinica koje se nose uz vidljivo rublje.

Bilo je tu odličnih, nosivih dugih vesti od kašmira ili s krznom, kožnih tajica, a visoke čizme su se činile kao da se nastavljaju s poruba haljina ili pulovera. Malo hipijevskih crtica također se dalo naslutiti.

Dizajner koji je također zavrijedio pozornost je Kenneth Cole. Na njujorškim ga pistama nije bilo punih sedam godina, no ukazao se u punom sjaju. Iznimno nosive kreacije za svaki dan nose svu draž kolekcije, od jahaćih čizama otvorenih prstiju, preko hlača i barem tri, četiri sloja u gornjem dijelu – od košulje preko vestice i sakoa do prsluka… Puno kože, laserskog reza, laganih bluza čiji se rukavi utaknu u teške kožne rukavice do lakta…