CHARLOTTE CASIRAGHI

Upisala se u modnu povijest brenda: Unuka Grace Kelly postala glasnogovornicom Chanela

22.12.2020 u 11:37

Bionic
Reading

Članice monegaške kneževske obitelji godinama njeguju bliski odnos s francuskom modnom kućom Chanel, a ovih dana modnim svijetom odjeknula je vijest da će 34- godišnja Charlotte Casiraghi, kći princeze Caroline od Monaka i unuka holivudske dive Grace Kelly, postati novom ambasadoricom i glasnogovornicom ovog kultnog brenda

Već desetljećima postoji snažna veza između monegaške kneževske obitelji i francuskog modnog diva Chanel. Najbolji primjer tomu je blisko pijateljstvo princeze Caroline od Monaka i Chanelovog dugogodišnjeg dizajnera Karla Lagerfelda, koji je u veljači prošle godine napustio svijet u 86. godini života.

Stil odijevanja koji njeguju članice monegaške kneževske obitelji savršeno se uklapa s vrijednostima brenda Chanel, a nakon Lagerfeldove smrti, dame iz kneževske obitelji uspjele su održati prijateljstvo s Virginie Viard, aktualnom kreativnom direktoricom kuće.

U brojnim javnim nastupima, 34- godišnja kćer monegaške princeze Caroline, poput majke, imala se priliku ugledati u Chanelovim kreacijama. Na dan svog vjenčanja s francuskim producentom Dimitrijem Rassamom, Charlotte je osvanula u čak dvije haljine s potpisom Chanel, stoga nimalo ne čudi odluka vodstva brenda da upravo nju proglasi glasnogovornicom i veleposlanicom brenda u svijetu.

  • +5
Charlotte Casiraghi Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Početkom iduće godine, 34- godišnja unuka Grace Kelly preuzet će spomenutu funkciju, a prema zamisli Virginie Viard, postat će i glavna zvijezda Chanelove nove kampanje za sezonu proljeće-ljeto 2021. godine koja je snimljena u Monaku.