DOBRE IDEJE ZA UMAKE

Umaci naši svagdašnji i neka nova jela

12.10.2016 u 09:07

Bionic
Reading

Volimo umake, a vole ih i ova jela! Pretvorite namirnice u zanimljiv(ij)e obroke – dodavanjem kremastih okusa i drukčijim serviranjem

Povrće
Brojne su sretne kombinacije povrća i umaka. Uz one provjerene, kad povrće prelijemo umakom i zapečemo prije posluživanja, preporučujemo vam i ovaj foodie trend: serviranje povrća kao grickalice uz dip. Povrće narežite i pecite u pećnici do savršene hrskavosti pa poslužite kao čips. Čips od kelja, cikle, špinata, batata - isprobajte sve kombinacije povrća i umaka. Dok se povrće peče, zagrijte gotove Brzo & Fino umake okusa šampinjoni, Ribanac ili bechamel. Uz ovo jednostavno i fino jelo uživajte u novim okusima povrća.

Meso
Ako vam je umak kao prilog već pomalo dosadio, isprobajte ga u kombinaciji s omiljenim mesom i tortiljama - pripremite zapečene chimichange, sočne iznutra, a hrskave izvana. Meso pirjajte na luku i paprikama pa umiješajte Brzo & Fino umak okusa šampinjoni ili Ribanac. Nadjenite tortilje pa presavijte rubove. Zatim ih zapecite u pećnici (možete ih premazati s malo ulja repice) na 200 stupnjeva oko 5 minuta, kako bi postale hrskave. Ovu kombinaciju toplo preporučujemo kad pri ruci imate već pečene odreske ili ostatke mesa.

Tjestenine i pizze
Da se sve vrste tjestenina i kremasti umaci vole, svima je poznato, a dodavanjem novih začina proširit ćete i taj popis brzih jela. No bijele umake možete upotrijebiti i kao nadjev za pizzu! Brzo & Fino umak Ribanac odlična je baza bijele pizze, a dalje prepustite mašti na volju: pikantna salama, špinat, tikvice, rajčice, luk, svježe i sušeno začinsko bilje…

Novu dozu inspiracije za fina i jednostavna jela potražite na www.brzoifino.hr