jednostavna priprema

Ukusna i zdrava alternativa čipsu: Ove grickalice od cvjetače neodoljivog su izgleda i odlične arome

17.02.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Priprema grickalica od cvjetače vrlo je jednostavna i zahtjeva svega nekoliko sastojaka, a bogatstvo arome podarit će dodatak parmezana i talijanskog dresinga

Zdrave grickalice od cvjetače savršena su alternativa klasičnom masnom i slanom čipsu prepunom kalorija, a s obzirom na to da u njima možete bezgrešno uživati, definitivno ih vrijedi probati!

Priprema je vrlo jednostavna i sve što vam je potrebno jest jedna cvjetača te malo parmezana i umaka kojima ćete dodatno obogatiti aromatične zalogaje pune vitamina.

Naime, riječ je o uistinu zdravoj verziji čipsa jer cvjetača obiluje vitaminom C (ključnim za jak imunitet) te vitaminom B, magnezijem, kalijem i niacinom, što je dobro za krv i zdravlje kostiju. Stoga ne čudi što ovo povrće liječnici nazivaju riznicom zdravlja koju, osim u ručku, svakako vrijedi iskušati i na ovaj način!

Sastojci:

2 šalice nasjeckanog karfiola

1 i 1/3 šalice parmezana

1/2 žlice talijanskog dresinga

malo papra i soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C i pripremite dva pleha na koja ćete staviti papir za pečenje i umetnuti ih na gornju i donju policu unutar pećnice.

Stavite nasjeckanu cvjetaču u mikrovalnu na 2 minute kako bi omekšala. Potom je posložite u papirnate kuhinjske ručnike i iscijedite svu tekućinu. Ubacite komadiće cvjetače u posudu srednje veličine i dodajte parmezan, dresing, sol i papar. Sve sastojke dobro pomiješajte.

Uzmite veliku žlicu i stavite smjesu na pleh te je poravnajte i učinite potpuno glatkom.

Oba pleha stavite peći istovremeno, a zamijenite im pozicije nakon otprilike 10 minuta. Ukupno vrijeme pečenja iznosi oko 20 minuta, odnosno do trenutka kada vaše grickalice od cvjetače poprime zlatno smeđu boju.

Ako ne želite koristiti kupovni talijanski dresing, vrlo jednostavno ga možete pripremiti sami kod kuće. Sve što vam je potrebno je jedna velika žlica senfa, 3 velike žlice octa, 4 velike žlice maslinovog ulja, češanj češnjaka te malo soli, šećera, papra i origana!