PRIPREMITE SE NA VRIJEME

U susret hladnijim danima: Evo kako vašu spavaću sobu možete učiniti još ugodnijom

14.10.2020 u 16:45

Bionic
Reading

Ima li što ljepše nego tijekom hladnih večeri ušuškati se ispod udobnog i toplog popluna. Kako su temperature sve niže, spavaća soba također zahtijeva neke prilagodbe obzirom na sezonu

Kako bismo se dobro i kvalitetno naspavali, idealna je temperatura u spavaćoj sobi od 16 do 18 Celzijusa pa sve iznad ili ispod toga može nas razbuditi.

Evo kako ćete se dobro pripremiti u susret zimi i vašu spavaću sobu pretvoriti u najugodniji prostor u domu:

Flanelske plahte umjesto pamučnih

Umjesto pamučnih plahti, radije koristite posteljinu od flanela koja je mekša i toplija. To će vam pomoći da se tijekom spavanja ne pregrijete te da vam spavanje bude ugodno.

Deke

Iako se mnogi zimi radije pokrivaju poplunima, deke također uspješno omogućavaju zadržavanje topline u krevetu, a i puno su lakše od mnogih popluna. Stoga radije investirajte više novca u kvalitetnu deku koja će vas dugo služiti.

Grijaća deka ili podloga za madrac

Tijekom osobito hladnih noći dobro će vam doći grijaća podloga za madrac (poddeka) ili grijaća deka. Podložak je pritom bolji odabir od deke jer je sigurniji, no uvijek dobro pripazite je li sve ispravno - dodatni oprez nije nikad na odmet.

Jastučići u borbi protiv propuha

Ako vam puše ispod prozora ili vrata, stavite duguljaste jastučiće ili srolajte staru prostirku ili ručnik kako biste spriječili ulazak hladnog zraka u prostoriju. Vesele 'zmijice' možete brzo i lako izraditi od ostatka tkanine.

Samoljepljive trake za prozore

Kako biste spriječili strujanje hladnog zraka kroz prozore, ispunite praznine i mjesta sa samoljepljivim trakama.

Ovlaživač zraka

Tijekom hladnijih mjeseci vlaga u zraku je niža, a grijani prostori se dodatno isušuju. Ovlaživači zraka vam omogućuju spriječiti suhoću grla tijekom spavanja, ali i suhoću kože. Ovo je mjera i koju preporučuju stručnjaci obzirom na globalnu pandemiju Covid-19 koja još uvijek nažalost ne popušta.