SLATKI GUŠTI

U sljedećih sedam dana isprobajte najbolje slastice u Zagrebu

23.05.2014 u 13:26

Bionic
Reading

U organizaciji Dobre vibre 26.5.-01.06.2014. Od 26. svibnja do 01. lipnja, romantični Zrinjevac bit će po treći put domaćin najslađeg hrvatskog festivala 'Slatki gušti'. Ove godine na festivalu sudjeluje rekordan broj izlagača koji će predstaviti samo najbolje iz svoje ponude

Svih tjedan dana moći ćete uživati u slatkim čarolijama koje su proizašle iz malih manufaktura slastičarnica Amelie, Cukeraj, Fine Torte, Le kolač, M&M, Manaske, Mašini kolači, Slastice Lucija, Torte i to, Vincek i mnogih drugih. Cheesecake ili ledeni vjetar? Sacher ili Schwarzwald? Neće biti dileme oko odabira jer u sedam dana imate vremena isprobati sve vaše favorite!

Čaša dobrog vina i slastica uvijek su se savršeno nadopunjavali pa smo ih i mi odlučili spojiti na festivalu! Na Zrinjevac vam dovodimo talijanska, francuska, hrvatska i voćna vina. Torta i čaša Chiantija, Porta ili Muškata popravljaju dan i olakšavaju san!

Za ljubitelje voćnih vina pobrinut će se Vino Ţupa i Kupilek. Na festival obavezno ponesite bilježnice i olovke jer naše gastro edukativne radionice naučit će vas kako u svoja četiri zida pripremiti za prste polizati kolače i oduševiti obitelj i prijatelje. Naš renomirani enolog poučit će vas o spretnom spajanju slastica i vina. Naravno, nakon radionica, degustacija je obavezna!

Za one hrabrije tu su razna natjecanja na kojima će moći pokazati svoja slastičarska znanja i vještine! Popiti smoothie na festivalu slastica dobiva sasvim jedno novo značenje! U nedjelju je veeeeeeeliki dan jer organizatori pripremaju najveću tortu u Zagrebu! Uz pomoć vrijednog Podravkinog tima i food blogerica zasukat će se rukavi i napraviti torta kakvu svijet još nije vidio i okusio!

Da ne bi ispalo da se na festivalu slastica gušta u tišini, na najljepši zagrebački park doći će brojni glazbenici. Pripremite i plesne cipelice jer jazz, rock i swing u slatkom okruženju garantiraju vam najbolji provod u gradu! Izlagači i posjetitelji imaju veliko srce pa tako i ove godine organizira se nekoliko humanitarnih akcija. Uz dom za nezbrinutu djecu, dom sv. Franje u Vugrovcu, koji organizaori i izlagači 3. festivala slastica - Slatki gušti, već tri godine podupiru, pružit će se ovaj put i podrška ljudima koji su pretrpjeli gubitke zbog nedavnih poplava. Dio od prodaje na festivalu usmjerit će se u Slavoniju, a cilj je skupiti iznos od minimalno 10.000 kn kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Osim izlagača i organizatora u akciji će moći sudjelovati i posjetitelji.