MJESTO IZ SNOVA

U ovu zagrebačku slastičarnicu zaljubit ćete se na prvi pogled

11.10.2013 u 12:49

  • +3

Magnolia slastice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Zamislite neodoljive slastice u romantičnom shabby chic okruženju? Zvuči kao mjesto iz snova? Ne više! Pravi mali slatki raj krije se na zagrebačkoj Trešnjevci, u Trakošćanskoj ulici, gdje se smjestila jedna od najljepših slastičarni koje smo vidjeli – Magnolia slastice

Uz romantičan ugođaj koji krase crteži magnolije po kojoj je slastičarnica i dobila ime te nježni pastelni tonovi, malo tko će se brinuti oko količine unesenih kalorija. Ovo je idealno mjesto za odmoriti dušu, zaboraviti na brige i uživati u savršenstvu okusa torti i kolača spravljenih od najkvalitetnijih sastojaka bez ikakvih aditiva, ali i najfinijim kiflicama s raznim punjenima.

Materijali koji se koriste u izradi prvorazredne su kvalitete, od belgijskih čokolada s najvišim udjelom kakao maslaca do lješnjaka badema i oraha iz kontroliranog uzgoja. Također koriste isključivo visokokvalitetan maslac.

Svoj dugogodišnji san o romantičnoj Magnoliji početkom jeseni konačno je realizirala Jasmina Bagarić, supruga košarkaša Dalibora Bagarića. Ideja joj se, kaže, rodila prije desetak godina, kada je zbog suprugova angažmana u Chicago Bullsima živjela u Americi.

'Dok smo živjeli u predgrađu Chicaga, u Highland Parku, bila sam zaljubljena u jednu tamošnju slastičarnicu gdje su već oko 16 sati bile rasprodane sve slastice. To me toliko fasciniralo da smo mama i ja odlučile jednoga dana, kada ona završi svoju poslovnu karijeru, a ja se barem na neko vrijeme skrasim s obitelji na jednom mjestu, i same otvoriti jedno takvo mjesto', kaže Jasmina.

San o preslatkoj slastičarnici konačno je i ostvaren ove godine, a Jasminina mama u tu je svrhu boravila jedno vrijeme u Beogradu kod slavnog slastičara, maestra Nikole, nositelja dvije zlatne medalje u slastičarstvu kako bi stekla potrebno znanje za jednu tako zahtjevnu djelatnost.

U Magnolijinim slasticama dobro se pazi na svaki detalj pa je tako i interijer osmišljen do najsitnijeg detalja. Za njegovo uređenje pobrinula se splitska dizajnerica Ivana Kuzmić. Ona je Jasmininu viziju pretvorila u stvarnost, a prekrasne magnolije na trometarskom staklu njezinih su ruku djelo. Posvećenost detaljima vidljiva je na svakom koraku pa i na kutijama za kolače koje slijede cijelu liniju stila shabby chic koje je također osmislila Ivana.

Magnolia je otvorena bez pompoznih najava, a da se dobar glas daleko čuje, dokaz je i gomila narudžba i poduža lista čekanja za torte. Party povodom otvaranja, kaže Jasmina, radit će naknadno i osmisliti dvije Jasminine velike strasti – kolače i modu.

'Budući da u Hrvatsku prvi put stiže poznati brend Carven, povezat ćemo predstavljanje slastica Magnolia s Carvenom u slatkom modnom okruženju Clan Storea', rekla je Jasmina koja dobar dio godine provede na putu europskim modnim središnjicama zbog poslovnih obaveza u Clanu.