ŠARENI KATMANDU

U Nepalu održano prvo natjecanje u ljepoti za homoseksualce

03.11.2013 u 13:46

Bionic
Reading

Stotine homoseksualaca, lezbijki i transrodnih osoba nazočilo je u subotu u Katmanduu izboru za najljepšeg homoseksualca, prvom takve vrste u Nepalu

Uz bučni pljesak gledatelja, osamnaestorica mladića golog poprsja s kaubojskim šeširima na glavi, ljubičastim satenskim kravatama i u uskim trapericama prošetala su pozornicom dvorane u Katmanduu uz zvuke pjesme 'Let's Get It Started' američke skupine Black Eyed Peas.

Sudionici su se natjecali u više kategorija: za naslov najljepšeg (Mr. Handsome), za najjaču osobnost (Mr. Personality), za najsimpatičnijeg gayja (Mr. Friendly) i za sudjelovanje u kampanjama protiv AIDS-a (Mr. Red Ribbon), po odluci ocjenjivačkog suda.


Najljepšim je proglašen Biswo Raj Adhikari (24), student sociologije koji drži da će njegova pobjeda na ovom natjecanju 'biti poticaj drugim homoseksualcima koji ne žele otvoreno očitovati svoju spolnu orijentaciju', rekao je 'mister' za agenciju France Presse.

Nepal, prilično konzervatnivna hinduistička zemlja, ima ipak zakone koji su među najliberalnijima u Aziji što se tiče homoseksualnosti.