nikad ne izlazi iz mode

Trikovi prilikom uređenja dnevnog boravka: Ovi jastuci najbolje se slažu sa sivom garniturom za sjedenje

31.07.2021 u 19:02

Bionic
Reading

Siva je boja elegantna, sofisticirana, moderna i nikada ne izlazi iz mode. Kako bi vaša dnevna soba uvijek bila u trendu, potrebna vam je samo jedna sitna promjena: Zamijenite ukrasne jastučiće na kutnoj garnituri. Naime kombinacija sive garniture sa stilski, ali i bojom različitim ukrasnim jastucima otvara brojne mogućnosti uređenja dnevnog boravka bez previše ulaganja. Ako vaša dnevna soba i siva sjedeća garnitura žude za malo promjene, ove će vam ideje dobro doći

Trendovi u uređenju interijera vrlo su promjenjivi, iz sezone u sezonu mijenjaju se hit boja, stil, nove nijanse i završni dekori. Stoga je jedna od najboljih odluka prilikom uređenja dnevnog boravka odabrati neutralne bazne komade namještaja, a isto pravilo vrijedi za ostale prostorije u domu. Bijele, bež i sive nijanse najprilagodljivije su i najpopularnije, a uz sezonsku promjenu detalja vaš će dom uvijek biti u trendu. Sivi kauč izvrstan je izbor za dnevni boravak jer je to nenametljiva boja koja se odlično slaže s različitim nijansama i stilovima, a osvježiti ga možete dobrim izborom jastuka.

Siva garnitura i ostale nijanse sive

Kombinacija istih i sličnih nijansi vrlo je jednostavan način uređivanja zbog jako malo rizika, a daje rezultate. Uređivanje popularno zvano 'ton na ton' odnosi se na izbor boje te kombiniranje dodataka u različitim nijansama i intenzitetu iste boje. No kako rezultat ne bi bio pomalo bezličan, slobodno se poigrajte teksturom jastuka, npr. onih izrađenih od vune i debelog pletiva, sada vrlo modernih. Bijela, nježna siva, čak iste boje kao sjedeća garnitura – kombinacije su kojima ne možete pogriješiti.

Jastuci u etničkom stilu

Jedna od najboljih odlika sive boje je broj nijansi koje ima, a sve su jednako dekorativne. Međutim tamnosivi kauč idealna je opcija ako imate kućne ljubimce ili malu djecu, a ne želite se odreći elegancije i bezvremenskog dizajna. Prednost tamnosivog kauča je i ta što se slaže s gotovo svim bojama, a osobito efektno izgleda u kombinaciji s jastucima u etničkom stilu, ležernim i vedrim detaljem, savršenim za oživljavanje sobe.

Nježne nijanse

Tamnosiva je jaka boja koja krade svjetlost i dominira u prostoru, baš poput namještaja u jarkim bojama. Stoga je poželjno odabrati jastuke koji omekšavaju taj dojam. Delikatne nijanse, npr. ružičaste, plave i tirkizne, prostoriji će dati opušteniji izgled koji povezujemo s odmorom i opuštanjem.

Boho stil

Siva je vrlo svestrana boja, a ako želite opušten i ugodan izgled dnevne sobe, boho je ključ uspjeha. Jastuci ukrašeni resama, koji kombiniraju nijanse sive, izgledat će sjajno i osigurati udobnost i stil, što prvenstveno i tražimo od njih. Osim toga, nemojte se ustručavati kombinirati različite jastuke. Za boho stil različitost je poželjna.

Najbolji materijali za jastuke na sivoj garnituri

Preporuka stručnjaka za uređenje interijera je izbjegavati sintetičke tkanine. Nisu baš ugodne na koži, a ljeti bi mogle potaknuti znojenje. S druge strane, prirodni materijali, poput lana ili pamuka, vrlo su ugodni na dodir, održivi su i ekološki prihvatljiviji, ali i daleko bolji za vašu kožu. Stoga bacite oko na jastuke od prirodnih vlakana, poput jute, konoplje, pamuka i lana.

Odvažne boje

Bez obzira na to je li vaša kutna garnitura svijetlosive ili tamnosive boje, prilikom biranja jastuka ne ustručavajte se posegnuti za onima u jačim nijansama. Zelena, boja senfa, crvena, ružičasta – sve boje odlično izgledaju s neutralnom sivom. Kako biste dobili ujednačen stil uređenja prostora, boju jastuka uskladite s ostalim detaljima u dnevnoj sobi, naprimjer zeleni jastuci odlično će izgledati uz ukrasne biljke. Uz sivu kombinirajte samo dvije ili tri boje, ne više.

Siva garnitura i bijeli jastuci nepogrešiva su kombinacija

Vrlo elegantna i jednostavna, ovo je idealna kombinacija za ljubitelje minimalizma - nema puno riskiranja, a uspjeh je zajamčen. Siva boja najbolja je podloga na kojoj će bijeli jastuci doći do izražaja, a siva garnitura u ovoj kombinaciji djelovat će manje upadljivo. U ovom slučaju izbjegavajte to da i ostali ukrasu budu bijele boje. Prirodno drvo bit će vam najbolji saveznik, kao i prirodna vlakna. I nemojte zanemariti odabir zavjesa - umjesto bijelih odaberite prozirne, ali one s malo boje.

Grafički uzorci

Geometrijski motivi, žakard i slike odlično će izgledati na sivoj sofi i ne ustručavajte se stoga pomiješati nekoliko uzoraka. Najbolje je odabrati one sa zajedničkim elementom, poput resa na rubovima, jer će joj dati ležerniji i vedriji izgled.

Crno-bijeli svijet

Za ljubitelje modernog dizajna i minimaliste jastuci s crno-bijelim detaljima pun su pogodak. Ova kombinacija jedna je od klasika u uređenju interijera i njome jednostavno ne možete pogriješiti. Međutim ako želite nešto moderniji prizvuk, izbjegavajte klasične uzorke i potražite originalne printove.