Zvonimir Franić

Trend ne može biti apsolutna prepostavka dobrog rezultata

07.07.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Razgovarali smo s jednim od najpoznatijih hrvatskih frizera, Zvonimirom Franićem, koji je prošli tjedan predstavio vlastiti brend Hair by Franić

1. Kada ste odlučili da kosa bude Vaš životni poziv?

Odmalena znam da želim biti frizer, za mene naprosto nije bilo rezervne opcije. Tako da sam karijerno jasno usmjeren već od izbora srednjoškolskog obrazovanja.

2. Savjet koji je univerzalan za svaku klijenticu?

Moj primarni savjet je uvijek kako izabrati adekvatnu njegu - samo je zdrava kosa ujedno i lijepa kosa.

3. Hair by Franić je Vaš novi brend koji je nedavno plasiran na tržište. Naime, riječ je o ekstenzijama koje su dostupne svima, zašto baš ekstenzije?

Godinama se mučim oko nabavljanja kvalitetnih ekstenzija na češljiće budući ih često trebam i rado koristim u svakodnevnom radu u salonu. Kvaliteta proizvoda dostupnih na našem tržištu me nikako nije zadovoljavala – tako se rodila ideja o vlastitom brandu ekstenzija. Želio sam ekstenzije od najkvalitetnije ljudske kose učiniti dostupnima kako mojim klijenticama, tako i kolegama frizerima. Popularnost ekstenzija apsolutno je u porastu i uvjeren sam da će Hair by Franić ekstenzije ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih klijenata.

4. Može li ih klijentica sama „ugraditi“ ili je bolje da svaki put dolazi u salon?

Hair by Franić ekstenzije su koje svaka osoba može sama postaviti i skinuti kada zaželi, jako su jednostavne za rukovanje – češljićima koji su ustvari male kopče za kosu, a zašiveni su na spojeve ekstenzija, trake ekstenzija se zakopčaju na kosu. Uz minimalnu spretnost koju većina žena ima što se uređivanja kose tiče, moguće je promijeniti kompletan izgled frizure i to bez posjeta frizeru. Odlične su i jer nimalo ne oštećuju kosu osobe koja ih nosi, a ako u bilo kojem trenutku ne želite ekstenzije, jednostavno ćete ih pospremiti u torbicu.

5. Koliko je važno pratiti svjetske trendove kada je u pitanju kosa i koliko Hrvatice to zapravo prate? Dolaze li sa čudnim zahtjevima?

Pratim trendove i uvijek me vodi znatiželja što je novo i što mogu učiniti bolje za svoje klijente, no preferiram individualni pristup. Trend ne može biti apsolutna prepostavka dobrog rezultata – baš svaku ideju prilagođavam klijentu. Jednako ću pristupiti i zahtjevima klijenata za koje smatram da ne odgovaraju njihovoj osobnosti ili ukoliko bi postupak željenog tretmana bio isuviše rizičan po zdravlje njihove kose.

6. Kada se sada u ovom trenutku osvrnete iza sebe, što biste si rekli i jeste li zadovoljni?

Iznimno sam zadovoljan što imam priliku raditi ono što volim, no još je rano za osvrtanje – mnogo je još posla preda mnom i mnogo ideja koje želim realizirati, prvenstveno pod brandom Hair by Franić