NIMALO DOSADaN

Toplo, udobno i praktično: Ovaj tako običan komad prometnuo se u neočekivan trend sezone

24.10.2023 u 06:01

Bionic
Reading

Ispod kaputa, iznad džempera ili na tajice; sive hudice lako ćete kombinirati uz svaki komad, a zbog njihove mekoće i nosivosti poželjet ćete ih nositi iznova i iznova

Siva hudica s kapuljačom neočekivan je, ali iznimno dobrodošao trend u prijelaznom razdoblju. Topla i iznimno praktična, dobrodošao je dodatak baš svakoj modnoj kolekciji kao komad koji ćete poželjeti nositi od jutra do mraka.

Malo tko naslutio je da će nešto tako obično poput basic jednobojnih hudica u 'dosadnoj' sivoj boji uspjeti dominirati uličnom modom. No kada je udobnost postala prioritet, a upravo nijanse sive stekle veliku popularnost, sve je bilo spremno da ovaj komad osvoji srca modnih ovisnica.

Naravno, ovom trendu su pridonijeli i tjedni mode, s jednim od najpoželjnijih brendova, Miu Miu, kao njegovim glavnim promotorom.

U kolekciji jesen-zima 2023.-2024. talijanski brend stavio je veliki naglasak na elegantne sive hudice nalik kaputima, s raskošnim kapuljačama i chic tankim patentnim zatvaračima, kombinirajući ih uz džempere, balonere, blejzere i sl. te ponudivši pregršt inspiracije za to kako ih pretvoriti u pravi statement komad.

Uz to, dizajneri brenda Miu Miu imaju ekstra savjet: ako želite postići elegantan izgled, svoju sivu hudicu nosite uz suptilne boje poput crne, tamnoplave i bež.

Ovaj stil usvojile su i trendseterice poput Kendall Jenner, a ona se ulicama Los Angelesa prošetala kombinirajući sivu hudicu s crnim tajicama i bijelim tenisicama, dok ju je manekenka Rachel Marx na Tjednu mode u Parizu nosila s crnim kaputom i trapericama.