NEVEN CIGANOVIĆ

Tko sve od naše kulture radi sprdačinu?

16.06.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Budući da se teško nosi s bizarnostima na našoj društveno-kulturnoj sceni, naš se Plastik Fantastik dobrano načudio nekim (ne)ozbiljnim odlukama na području kulture, a onda donio i neke svoje zaključke koji su iznjedrili i zanimljive, konkretne prijedloge

Našem Cigiju nikako nije jasno kako je to pjevač Duško Mucalo, tvorac hitova 'Radnička odmara se klasa', 'Anka vegetarijanka', 'Namaži mi fetu kruva i paštete', 'Mi smo širili europsko jedinstvo' postao novi intendant splitskog HNK.

Prešao je zatim na splitskog gradonačelnika Keruma, a onda se zapitao ne bismo li se trebali pripremiti na mogućnost da Split za pročelnicu kulture postavi Avu Karabatić, 'pa da onda ona Terezina 'Nima Splita do Splita' potpuno dobije na smislu'.

Slijede onda kulturni izleti Nives Celzijus (koja je odnijela nagradu Roza za knjigu desetljeća), kao i ulazak Vlatke Pokos u književnost.

Za kraj je Plastik Fantastik mudro prorekao da se Hrvatima ne piše baš dobro 's obzirom  na to u kojem nam je smjeru skrenula hrvatska kultura'. Više pikanterija pročitajte u novom postu bloga