POKORAVA MODNI SVIJET

Tko je najuspješnija hrvatska manekenka?

25.04.2013 u 11:20

  • +12

Valerija Šestić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Hrvatski model Valerija Šestić osvojila je svjetsku modnu scenu. Samo za sezonu jesen/zima 2013/2014. Valerija je nosila revije Marca Jacobsa, Armanija, Louisa Vuittona, Matthewa Williamsona, Oscara de la Rente i Helmuta Langa, ali i snimila kampanje za neke od najvećih modnih kuća. Nedavno smo je mogli vidjeti u kampanjama brendova kao što su H&M i Pull and Bear, a trenutno je u Parizu te radi na novim projektima. U intervjuu za Büro 24/7 otkrila je novosti o svojoj rastućoj i iznimno uspješnoj modnoj karijeri

'Zadovoljna sam svime što sam do sada napravila. Svaka sezona, odnosno modni tjedni iznova su mi velik izazov i zadovoljstvo s puno lijepih i interesantnih trenutaka. Najljepši trenutak prošle sezone bio mi je kada sam se, nakon Tjedna mode u Milanu, morala vratiti u Švicarsku zbog školskih obaveza, a nekoliko dana kasnije ekskluzivno sam bukirana za reviju Louisa Vuittona u Parizu', otkriva Valerija u intervjuu za modni portal Büro 24/7 te dodaje kako se, kada je saznala da su upravo nju odabrali za reviju Marca Jacobsa, fenomenalno osjećala.

Valerija je slavnoga dizajnera imala prilike i osobno upoznati u New Yorku, a ove su se ponovno sreli u Parizu te porazgovarali. Valerija je nedavno snimila kampanje za poznate brendove Pull and Bear i H&M, a otkriva da je snimanje za Pull and Bear na Kanarskom otočju i za H&M u Kaliforniji bilo lijepo iskustvo. 'Posebno me impresionirao dio kampanje sniman u pustinji u Kaliforniji. Suradnja je bila tako dobra i valjda sam se klijentu toliko svidjela da me mjesec dana kasnije bukirao za snimanje u Meksiku', otkriva Valerija.

Lijepa Valerija je dobila prvu ponudu kada joj je bilo 13 godina, a nakon susreta s Tihanom Harapin Zalepugin njezine prve fotografije odmah su osvojile Milano, Pariz i New York, piše Büro 24/7.

'Sva moja dosadašnja iskustva, od samog početka karijere, bila su izuzetno lijepa i pozitivna. Naravno da je bilo i stresnih momenata, jer je moj početak bio na Tjednu mode u New Yorku, i imala sam mnogo posla. Kada o tome danas razmišljam, naprosto ne mogu vjerovati kako se sve tako brzo odigralo i krenulo u pravom smjeru. Glavnu i odlučujuću ulogu odigrala je u tome moja mama, jer ima veliko iskustvo - ona je pazila da se ne zadržavam na malim i nebitnim mjestima te da dođem u prave ruke', kaže Valerija, dodajući da trenutno živi u švicarskom gradu Bernu u kojem pohađa privatnu školu.

'Naravno da najviše volim provoditi svoje slobodno vrijeme u krugu najdražih u Švicarskoj, ali također volim puno putovati i u svijetu se osjećam kao doma. Smatram da je to jako bitno, jer taj svijet mi je potreban za posao! Ljeto najviše volim provoditi na hrvatskoj obali', otkriva Valerija.


'Na modnim tjednima često se viđam i provodim vrijeme s Kristinom Šalinović. Jedan od savjeta koje mi je Kristina dala je taj da ostanem svoja', kaže Valerija, otkrivajući kako joj je želja raditi s fotografom Stevenom Meiselom. Ističe da jednako voli snimanja i revije, a revija za Louis Vuitton (Pariz, 2013) zasad joj je ipak najdraža.

Kaže kako se divi Natashi Poly, koja je već dugo u tom poslu i koju je upoznala te je smatra izuzetno dragom i simpatičnom osobom, a zajedno su nosile reviju za Dolce&Gabbana.

'Trenutno se nalazim i radim u Parizu. Ali otkrit ću vam to da sam prije dva tjedna radila u Londonu za Topshop i da sam prije desetak dana odradila kampanju za talijanski brend Fornarina u Milanu', otkrila je Valerija, manekenka koja uspješno pokorava modni svijet.