VRSNA UMJETNICA

Tko je najbolja kuharica na svijetu?

04.04.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Kao prava Talijanka, Nadia Santini očarala je svijet svojim kulinarskim umijećem

Simpatična Talijanka, bogata brojnim gastronomskim vještinama, proglašena je najboljom kuharicom na svijetu. Njezino ime je Nadia Santini, a kuhati ju je naučila suprugova baka Teresa.

Gospođa Santini glavna je kuharica u restoranu Dal Pescatore koji je nagrađen i Michelinovim zvjezdicama. Restoran je smješten u malenom selu na sjeveru Italije, a posjećuju ga mnogi upravo zbog Nadije Santini i njezina kulinarskog umijeća.

Restoran je osnovala obitelj Nadijinog supruga još 1925. godine, a otad vrlo uspješno posluje. Ponuda im se mijenja, ovisno o godišnjem dobu, ali uvijek uključuje jela poput savijače od bundeva, mesne raviole u juhi, omlet s biljem, jegulje s roštilja te tortelline punjene bundevom, amarettom...

Dal Pascatore poslužuje jela iz tradicionalne talijanske kuhinje u kojoj se ipak osjeća i moderan utjecaj. 'Jela pripremljena u našem restoranu dio su obiteljske tradicije, a inspirirana su i receptima koje smo prikupili u blizini', izjavila je gospođa Santini. Inače, Dal Pascatore je prvi restoran pod ženskim vodstvom koji je dobio Michelinove zvjezdice.

'Na čelu kulinarskog dinastije Santini sada je Nadia. Njezina stručnost podigla je restoran na najveću moguću razinu', navodi se u priopćenju World's 50 Best Restaurant awards. Inače, iza organizacije te prestižne nagrade stoji ugledni britanski magazin Restaurant.